2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Ál-lakodalmi tyúkok

Ál-lakodalmi tyúkok

Ál-lakodalmi tyúkokA szállítási, illetve az élelmiszer egészségügyi körülményekkel kapcsolatban szinte semmi nem felelt az előírásoknak annál a magyi férfinál, aki az M3-as autópályán tegnap tehergépjárművével 398 tyúkot hozott magával – állítása szerint egy barátja négyszáz fős lakodalmára.

A minden bizonnyal értékesítési céllal szállított tyúkokat szállító jármű kialakítása alapvetően nem felelt meg az előírásoknak, de a férfi a szükséges szállítmányozási engedélyekkel sem rendelkezett – emiatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított a „tyúk-transzportőrrel” szemben.

Mivel a férfi a szállított baromfik származási helyét sem tudta igazolni, illetve róluk a szükséges oltási papírokkal sem rendelkezett, az élelmiszer-egészségügyi szabályokat megszegő férfival szemben egyúttal állategészségügyi hatósági eljárás is indult. Mivel az élőállatok származási helye később sem nyert igazolást ezért a tyúkokat az állat-egészségügyi szervek elgázosították.

Tekintettel arra, hogy a gépjárművet élőállat szállítására házilag alakították át, valószínűleg a férfi már nem első alkalommal szállított „lakodalomra” tyúkokat.

 

Migrációs szűrő a schengeni határokon belül

Tegnap a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a schengeni határnyitással kapcsolatos biztonsági deficit kompenzálása, valamint az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni fellépés érdekében az M3-as autópálya Igrici pihenőhelyén fokozott ellenőrzést tartott.

Az akcióban a megyei rendőr-főkapitányság közrendvédelmi- és határrendészeti osztálya, a bevetési szolgálat, a közlekedésrendészeti osztály, az Emődi Autópálya alosztály, továbbá az Encsi Rendőrkapitányság közrendvédelmi- és határrendészeti osztály munkatársai vettek részt. Az akciót a rendőrség a Vám- és Pénzügyőrség, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal területileg illetékes szerveivel együttműködve hajtotta végre.

Az érintett autópálya-szakaszon motoros rendőrök által végrehajtott szelektív kiválasztást követően hajtották végre a társhatóságok az ellenőrzést.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

 

Ál-lakodalmi tyúkok Ál-lakodalmi tyúkok Ál-lakodalmi tyúkok Ál-lakodalmi tyúkok Ál-lakodalmi tyúkok

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek