2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Akárhogy is mérjük, a rendőri közúti ellenőrzések azért vannak, hogy mindenki hazaérjen

Akárhogy is mérjük, a rendőri közúti ellenőrzések azért vannak, hogy mindenki hazaérjen

Ötven évvel ezelőtt is ugyanolyan fontos volt a közlekedés biztonsága, mint most, így folyamatosan mérünk, hogy mindenki hazaérjen. Egy régi fotóból kiderül, Miskolcon az 1970-es évek elején még kézzel mutatták a mért sebességet egykori kollégáink.


A hetvenes évek elején, Miskolcon, a Szentpéteri kapuban készült fényképfelvétel alapján egykori kollégáink, az időjárási viszontagságok ellenére is rendületlenül álltak az út mellett. A mért sebességet pedig kézzel mutatták távolabb álló kollégáiknak, hetvenet a hetvenes évek elején. A cél mit sem változott, a közlekedés biztonsága közös érdekünk, hogy mindenki hazaérjen.
egyes

Az adatok is egyértelműek, alátámasztják a közúti ellenőrzéseket létjogosultságát. A sérüléses közúti közlekedési balesetekben az ittas okozók száma 2019 első öt hónapján 28 volt, míg 2020 ugyanezen időszakában már 36. Ez év első öt hónapjában 45906 alkoholszondás ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök, amiből 530 pozitív volt. A gyorshajtások tekintetében a számok azt mutatják, hogy 2019-ben januártól májusig 1375, a megadott sebességet meghaladó járművezetőt állítottak meg a rendőrök, ugyanezen mutató az idén 2303-at mutatott. Ezen esetekben a rendőrök a járművezetőket közvetlenül felelősségre vonták.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai, illetve a megye tíz rendőrkapitányságának közlekedési szakemberei 2020 nyarán is folyamatos kontroll alatt tartják megyénk útjait. A közúti ellenőrzések akkor és most, a hetvenes években és 2020-ban is ugyanazt szolgálják, a biztonságos közlekedést, hogy mindenki megérkezzen oda ahová indult.

Közlekedési tanácsaink a nyári hónapokra (is):

Tartsa be a közlekedési szabályokat,
Fontos a változó időjárási körülményekhez való alkalmazkodás,
Tartsa szem előtt a járművek műszaki karbantartását,
Utazás közben gondoskodjon a megfelelő folyadékbevitelről (nem alkohol),
Hosszabb utazáson iktassanak be pihenőidőt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek