2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Adománygyűjtés saját zsebbe Miskolcon

Adománygyűjtés saját zsebbe Miskolcon

Adománygyűjtés saját zsebbe MiskolconEgy már nem létező közhasznú alapítvány nevében gyűjtöttek adományokat azok a fővárosi elkövetők, akik Miskolc belvárosában szólították le a járókelőket a napokban. A gyanúsítottak gyakorlatilag magukat buktatták le.

A Miskolci Rendőrkapitányság csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. J. budapesti férfi és négy társa ellen. A nyomozás adatai szerint az elkövetők Miskolc belvárosában egy már nem létező közhasznú alapítvány nevében adományokat gyűjtöttek. A különböző pénzösszegeket átadó gyanútlan járókelőket a gyanúsítottak megtévesztették, hiszen azt állították, hogy egy ismert szervezet javára végzik tevékenységüket.

A rendőrség nem alszik!
Az ügy érdekességeként elmondható, hogy a budapesti férfiak azt tervelték ki, hogy a rendőröket megpróbálják, úgymond elaltatni. Ezért előre bejelentették a Miskolci Rendőrkapitányságon, hogy egy közhasznú alapítvány nevében adományt fognak gyűjteni. Arra gondoltak, hogy a hatóság majd nem foglalkozik ügyükkel, mondván úgy is annyi dolguk van. De tévedtek, a miskolci rendőrök lekérték az adatokat a megnevezett szervezetről, ekkor derült ki, hogy az már fél éve megszűnt. Ezen információk birtokában már várták őket a rendőrök.

A Miskolci Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az állampolgárok kellő óvatossággal kezeljék az utcai adománygyűjtőket. Célszerű az esetleges adományok tekintetében számlaszámmal rendelkező szervezeteket előnyben részesíteni, illetve a kevésbé ismert szervezeteket leinformálni.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek