2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

A vadállatok védelmében is!

Több vadelütés is történt az elmúlt napokban Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain.

Csernely és Kisrozvány közelében 2018. május 30-án egy-egy autós elé őzek szaladtak, amelyeket a sofőrök, a fékezése ellenére is elütöttek.
szarvas

Az ilyen és hasonló balesetek elkerülése és a vadállatok védelme érdekében is ajánlja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály a következő prevenciós tanácsokat:

A vadbaleseteket olykor nehéz elkerülni, mivel az állatok értelemszerűen nem a KRESZ szabályai szerint közlekednek, és váratlanul képesek felbukkanni a közlekedő járművek előtt. A legtöbb vadelütés miatt bekövetkező baleset anyagi kárral végződik, esetenként azonban súlyos személyi sérüléssel is járhat. A vadveszélyt jelző táblák mentén ezért legjobb módszer a figyelem, a fokozott óvatosság és a sebesség csökkentése. Fontos, hogy vezetés közben ne telefonáljon, kapcsolja be a biztonsági övet, tartson nagyobb követési távolságot és folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát! Ha lát egy vadat a járműve előtt átszaladni, lassítson le még jobban, mert több is várható.

Baleset esetén hívja a 112-es segélyhívó számot! Az elpusztult állatot ne vigye magával, mert az bűncselekménynek számít!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feltételezhető, hogy baj történt az idős nővel. …

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum