2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A rendőrök elfogták azokat a férfiakat, akik trükkös módszerekkel fosztottak ki időseket

A rendőrök elfogták azokat a férfiakat, akik trükkös módszerekkel fosztottak ki időseket

Három férfi két megyében tévesztett meg idős embereket, akiktől trükkös módszerekkel pénzt loptak el. A békési és borsod megyei rendőrök egy összehangolt akció során Sajószentpéteren fogták el a férfiakat.
Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 22 éves és egy 37 éves sajószentpéteri, továbbá egy 28 éves ragályi férfival szemben. A gyanúsítottak 2020. április 15-én 12 óra körül Hernádnémetiben becsöngettek egy 84 éves férfihez, és magukat az áramszolgáltató munkatársának adták ki. A sértettel közölték, hogy túlfizetése van, jár neki tízezer forint, náluk azonban csak húszezres bankjegy van. A pénz felváltása ürügyén a hívatlanok bejutottak a családi házba, ahol megfigyelték, hol tartja a házigazda a forintjait. A gyanúsítottak egyike ekkor elterelte az idős férfi figyelmét, míg társa elvette a dobozban tárolt több mint egymillió forintot.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a nyomozók a bejelentést követően azonosították, majd 2020. április 27-én Sajószentpéteren elfogták az ügyben érintett férfiakat, akik korábban Békés megyében több, hasonló jellegű bűncselekményeket is elkövettek. Az összehangolt akcióban a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Közterületi Támogató Alosztályának, továbbá a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Körös Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai vettek részt.

A rendőrség az esetek kapcsán felhívja – főleg az egyedül élő – idősek figyelmét:

Váratlanul érkező idegeneket ne engedjenek be a házukba, lakásukba! Fontos tudni, hogy a közüzemi szolgáltatók esetleges visszatérítést nem visznek házhoz.
Amennyiben ismeretlen személyek magukat szolgáltató vagy valamely hivatal munkatársának kiadva szeretnének bejutni az Ön ingatlanába, úgy kérjen fényképes igazolványt tőlük! Az adatokat olvassa el, szükség esetén ellenőrizze azok valódiságát!
Amennyiben elengedhetetlen, hogy idegeneket engedjen be a lakásába, házába, ne legyen egyedül, hívjon át szomszédot, ismerőst, közeli hozzátartozót! Ne hagyja egyedül vagy felügyelet nélkül otthonában az ismeretleneket, még rövid időre sem!
A hivatalok alkalmazottjai sosem kérnek és nem vesznek át készpénzt, vagy értéktárgyat az ügyfelektől Megőrző, értékmentő szolgáltatást nem végeznek.
Amennyiben a házalók valamilyen szolgáltatást (felújítást, javítást, stb.) kínálnak Önnek, és szándékában áll azt igénybe venni, a szolgáltatás megrendelésekor ne adjon előleget! A szolgáltatás díját annak elvégzése után fizesse meg!

Amennyiben bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul tegyen feljelentést a rendőrségen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nyílt nap a rendőrségen
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra látogattak a helyi Kincsem Napközi fiataljai. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon tölthettek el egy izgalmas …
Futás utánuk…
Negyedik helyezést értek el a borsodi rendőrök az országos Tisza-tó körüli futóbajnokságon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hat …

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum