2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
A pirosban, a tilosban… - 30 nap jár a hűvösben

A pirosban, a tilosban… – 30 nap jár a hűvösben

A pirosban, a tilosban… - 30 nap jár a hűvösbenKissé átalakítva, de az ismert közmondást igazolta egy tiszaújvárosi sofőr, aki notórius módon hajtott jogosítvány nélkül, azaz addig jár az autós az útra, míg el nem kapják.

 

 

/Illusztráció:m.blog.hu /

A napokban a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzést hajtottak végre Kiscsécs belterületén. Az egyik megállított autóstól a rendőrök rutinszerűen elkérték az okmányokat, ő pedig hasonló mód nem tudta oda adni azokat. Az adategyeztetések során többek között kiderült az is, hogy a fiatalember soha nem rendelkezett jogosítvánnyal, már nem először akadt fenn közúti ellenőrzésen, és begyűjtött már pár szabálysértési eljárást.

A vezetéstől való eltiltás hatálya alatt álló fiatalember szabálysértési őrizetbe került, majd gyorsított eljárás keretében három nap leforgása alatt bíróság előtt felelt tettei miatt. A február 22-én megtartott tárgyaláson kiderült, hogy egyszer már pénzbírsággal sújtották őt, s most is folyamatban van vele szemben egy eljárás ugyanezen szabálysértés elkövetése miatt. A taláros testület 30 napi elzárást szabott ki az úrvezetővel szemben.

Információs háttér:

A szabálysértésekről szóló törvény elzárással sújtható szabálysértések esetén – amennyiben tettenérésre kerül sor – a gyorsított bíróság előtti felelősségre vonás érdekében lehetővé teszi az úgynevezett szabálysértési őrizet elrendelését. A törvény szerint az eljárás alá vont személyt nyomban szabadon kell bocsátani, ha a szabálysértési őrizet tartama alatt a bíróság a gyorsított eljárást nem folytatta le, vagy nem szabott ki elzárást.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek