2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A mosoly álarca

Még át is ölelte áldozatait az a tolvaj, aki elfogásáig több sértettet lopott meg az elmúlt időszakban Kazincbarcikán.
Az elmúlt két hónapban több bejelentés érkezett a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra, melyek szerint többeknél besurranó tolvaj járt, illetve egy férfi megtévesztette őket és pénzt, illetve ékszereket tulajdonított el. A nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították a 31 éves P. Zsoltot, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmények elkövetésével.

 

A kazincbarcikai férfi tíz sértettől lopott el pénzt és más gyorsan mozdítható értéket, például ékszert. Az elkövető kihasználva a nyitva hagyott ajtókat, ablakokat besurrant az ingatlanokba, majd rövid idő alatt végezett és elmenekült a helyszínről. Volt, amikor a sértettnek a lépcsőházban előzékenyen és mosolyogva nyitott ajtót, miközben igyekezett elhagyni a tetthelyet.

 

Más alkalmakkor különböző legendákkal kért bebocsátást a lakásokba, hol papírt és tollat, hol vizet kért, vagy éppen kiadó albérlet felől érdeklődött. Előfordult, amikor az ágyról felkelő idős férfit átölelve érdeklődött hogylétéről, majd a nyugdíjas elterelt figyelmét kihasználva meglopta őt is.

 

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a bűnügyi őrizetbe vett P. Zsolttal szemben. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra 2013. szeptember 2-án a bíróság elrendelt.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek