2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

A Mikulás vámszedői

A napokban az egyik ózdi hipermarket biztonsági őrei tetten értek 5 szlovák férfit, akik az előre csomagolt mikulás zsákok tartalmát akarták egy kissé „sűríteni”. A tolvajok leleplezését követően rendőri intézkedést kértek a biztonsági őrök, akik a hatóság kiérkezéséig visszatartották „zsákolókat”. Az eljárás során bebizonyosodott kiderült, hogy 13 előre csomagolt mikulászsákot bontottak fel az „alkalmi télapók”, amelyek tartalmából egy kissé sűrítve 9 saját kezűleg csomagolt mikulás zsákot gyártottak le.
Az elkövetőket az Ózdi Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette, majd gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította őket. Az Ózdi Városi Bíróság november 22-én egy elkövetővel szemben pénzbírságot szabott ki, a másik négyet pedig figyelmeztetésben részesítettek.
A bírósági meghallgatás során kiderült, hogy a négy alkalmi tolvaj arra számított, a kasszánál a 13 csomag helyett csak 9-et kell kifizetniük. A számításukba azonban hiba csúszott.
A Miskolci Rendőrkapitányság a napokban vett szabálysértési őrizetbe egy helyi férfit, aki egy élelmiszerboltból 11 darab mikulás csomagot akart ellopni.
A Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

fotó:illusztráció:delmagyar.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek