2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság történeti kiállítása október 1-jéig látogatható (B-A-Z. MRFK)

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság történeti kiállítása október 1-jéig látogatható (B-A-Z. MRFK)

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság két kollégája nemes cél érdekében fogott össze. Zelei Istvánné közalkalmazott, és Kovács István r. százados közlekedésrendészeti fővizsgáló több hónapos gyűjtőmunkájának köszönhetően létrehozták és a Mezőkövesdi Közösségi Ház kiállítótermében a nagyközönség elé tárták az egyedülálló kiállítást.

A bemutatott tárgyakkal, fotókkal áttekintést nyújtanak a XIX. század végétől őrködő Mezőkövesd nagyközség Rendőrsége és a Magyar Királyi Csendőrség, a II. világháborút követően az újjászervezett Rendőrség életéből. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályvezetője, Csetneki Zsolt r. alezredes rendőrségi egyenruha gyűjteményével támogatta és emelte a kiállítás színvonalát.

 

Az ünnepélyes megnyitó augusztus 24-én volt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével többek között Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőrfőkapitánya, dr. Sárközi Ferenc és dr. Tuza László rendőr dandártábornokok, dr. Vasas László r. alezredes, akik egykoron kapitányságvezetői beosztásban is szolgálták a várost. A programon jelen volt még Csiger Lajos a megyei közgyűlés alelnöke, Csóra György a B-A-Z Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Farkas Félix Országos CKÖ alelnöke, Vámos Zoltán Mezőkövesd város alpolgármestere.

Szerencsi Árpád r. alezredes, Mezőkövesd rendőrkapitánya köszöntötte a vendégeket, illetve beszélt a kiállítás létrejöttéről, melyet ajánlott a városi programsorozatba is beépíteni, egyben megköszönte a szervezők áldozatos munkáját.

A bevezetőt követően dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei főkapitány elmondta, hogy kellemesen meglepődött, mert a megnyitóra jövet gondolataiban elképzelt egy szokványos, átlagos rendőrségi kis kiállítást, ezzel ellentétben teljesen más volt a látvány, ami fogadta. A rendezők a hangsúlyt mind személyi és tárgyi eszközök felkutatása tekintetében a helyi rendőrkapitányság megalakulására helyezték, amitől egyedi és különleges lett a kiállítás.

Tállai András államtitkár záróbeszédében elmondta, hogy a gyűjtemény valódi helyi értékeket, sajátosságokat képvisel, amit minél több embernek kell látnia és a későbbiekben.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…