2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság történeti kiállítása október 1-jéig látogatható (B-A-Z. MRFK)

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság történeti kiállítása október 1-jéig látogatható (B-A-Z. MRFK)

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság két kollégája nemes cél érdekében fogott össze. Zelei Istvánné közalkalmazott, és Kovács István r. százados közlekedésrendészeti fővizsgáló több hónapos gyűjtőmunkájának köszönhetően létrehozták és a Mezőkövesdi Közösségi Ház kiállítótermében a nagyközönség elé tárták az egyedülálló kiállítást.

A bemutatott tárgyakkal, fotókkal áttekintést nyújtanak a XIX. század végétől őrködő Mezőkövesd nagyközség Rendőrsége és a Magyar Királyi Csendőrség, a II. világháborút követően az újjászervezett Rendőrség életéből. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályvezetője, Csetneki Zsolt r. alezredes rendőrségi egyenruha gyűjteményével támogatta és emelte a kiállítás színvonalát.

 

Az ünnepélyes megnyitó augusztus 24-én volt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével többek között Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőrfőkapitánya, dr. Sárközi Ferenc és dr. Tuza László rendőr dandártábornokok, dr. Vasas László r. alezredes, akik egykoron kapitányságvezetői beosztásban is szolgálták a várost. A programon jelen volt még Csiger Lajos a megyei közgyűlés alelnöke, Csóra György a B-A-Z Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Farkas Félix Országos CKÖ alelnöke, Vámos Zoltán Mezőkövesd város alpolgármestere.

Szerencsi Árpád r. alezredes, Mezőkövesd rendőrkapitánya köszöntötte a vendégeket, illetve beszélt a kiállítás létrejöttéről, melyet ajánlott a városi programsorozatba is beépíteni, egyben megköszönte a szervezők áldozatos munkáját.

A bevezetőt követően dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei főkapitány elmondta, hogy kellemesen meglepődött, mert a megnyitóra jövet gondolataiban elképzelt egy szokványos, átlagos rendőrségi kis kiállítást, ezzel ellentétben teljesen más volt a látvány, ami fogadta. A rendezők a hangsúlyt mind személyi és tárgyi eszközök felkutatása tekintetében a helyi rendőrkapitányság megalakulására helyezték, amitől egyedi és különleges lett a kiállítás.

Tállai András államtitkár záróbeszédében elmondta, hogy a gyűjtemény valódi helyi értékeket, sajátosságokat képvisel, amit minél több embernek kell látnia és a későbbiekben.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…