2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
A közösség ereje – az internet buktatta le az ózdi rablókat

A közösség ereje – az internet buktatta le az ózdi rablókat

A közösség ereje – az internet buktatta le az ózdi rablókatA sértettek egy közösségi hírportálon akadtak támadóikra, ezzel párhuzamban az ózdi rendőrök is beazonosították az elkövetőket.

Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben egy június 12-én az esti órákban történt bűncselekmény miatt. Három ózdi fiatalember egy helyi parkban
töltötte az időt, amikor hozzájuk lépett két fiatal fiú, akik késsel kezükben követelték tőlük, hogy adják át a náluk lévő értékeket. A fenyegetés hatására a sértettek jobbnak látták, ha teljesítik a követelést. A rablók ékszereket, mobiltelefont zsákmányoltak, majd 100 000 forint összértékben.

A nagy erőkkel megindult rendőrségi nyomozás során beszerzett adatok és információk alapján sikerült rövid idő alatt beazonosítani a lehetséges elkövetőket. Mindezzel párhuzamban a sértettek egy közösségi internetes portálon ráakadtak egyik támadójukra, amit a nyomozóknak is jelentettek. A kör bezárult. A rendőrség elfogta a 17 éves és a 16 éves fiatalkorú fiúkat, akik beismerték a bűncselekmény elkövetését.

Az Ózdi Rendőrkapitányság úgynevezett gyorsított eljárás keretében kezdeményezte a két rabló bíróság elé állítását.

 

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek