2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

A kapitányság mellett lopott – hamar lebukott

Közvetlenül a rendőrkapitányság mellett található egyik műanyag feldolgozóból loptak el színesfém öntőformákat, melyeket azután szintén a kapitányság mellett található MÉH telepen tovább értékesítettek. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra érkezett bejelentést követően a rendőrök egy óra leforgása alatt beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetőjét.

Az üzemben az első alkatrészek hiányát január közepén észlelték, majd arra lettek figyelmesek, hogy a készlet tovább apad. A cég egyik dolgozója a közeli hulladékátvevő helyen felismerte az egyik öntőformát, melyet követően január 31-én jelentették az esetet a rendőrségen.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai a MÉH telepen végzett ellenőrzésük során több, már összetört állapotban lévő alkatrészre találtak rá. Mint utóbb kiderült az elkövető folyamatosan hordta a telepre a lopott holmit, ahol továbbértékesítette azokat.

A rendőrök az ügy mozaik-darabjait összerakva, szinte pillanatok alatt leleplezték az elkövetőt, aki magát a rendőrségen találva részletes beismerő vallomást tett. A cégnek majd egymilliós kárt okozó dolgozó tettének indokaként nehéz anyagi körülményeit hozta fel.

Az ügyben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a tiszapalkonyai tettessel szemben.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…