2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A jelszó: „Rendőrség!”

Mire a sértett megtette bejelentését már az elkövető a Miskolci Rendőrkapitányságon volt.
A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei egyik ellenőrzésük során intézkedés alá vontak egy az egyenruhások láttán gyanúsan viselkedő férfit. A nála lévő műszaki eszközökről úgy nyilatkozott, hogy azok a sajátjai. A rendőrök ekkor arra kérték, hogy a laptopot kapcsolja be, ez azonban nem sikerült neki, mivel a jelszót nem tudta megadni. Időközben a rendőrségi rendszerben le ellenőrzött férfiról kiderült, korábban lopás és más bűncselekmények miatt már többször volt büntetve.

A rendőrségre előállított férfi beismerő vallomást tett a bűncselekmény elkövetéséről. Ezzel egy időben egy miskolci férfi tett bejelentést arról, hogy betörtek a házába, ahonnan elvittek többek között laptopot, videó kamerát, ékszereket, ruhaneműket illetve egy számára értékes karórát, amit még az édesapjától örökölt. Az adatok felvétele során a rendőrökben azonnal összeállt a kép, ráadásul a sértett azonnal be tudta gépelni a hordozható számítógép jelszavát. És ami ennél fontosabb megkerült a család számára különleges értékkel bíró karóra is.

A 45 éves miskolci elkövetővel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt folytatott eljárást, amit bíróság elé állítással fejezett be. A taláros testület egy év és hat hónap letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a tolvajt.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek