2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A három napos közúti kontroll eredményei

Közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrizte. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Műveleti Csoportjának éves terve alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain a rendőrök 2014. október 7-én, 8-án és 9-én közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak a megye területén, melynek során főként a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrizték.

A közúti kontroll kiterjedt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci, a Kazincbarcikai, az Encsi, a Sátoraljaújhelyi, a Sárospataki, a Tiszaújvárosi, a Szerencsi, a Mezőkövesdi, az Ózdi és az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt.

Az akcióban a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai is közreműködtek.

Az akció során a rendőrök összesen 927 tehergépjárművet, illetve azok vezetőjét ellenőrizték, melyből 208 esetben tártak fel kisebb, nagyobb hiányosságot (műszaki hiányosság, túlsúly, sebesség túllépés, okmányok hiánya, passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása).
Az autóbuszok tekintetében a rendőrség 74 járművet és annak vezetőjét vonta górcső alá, ebből mindössze 1 esetben tártak fel hiányosságot a szakemberek.
A három nap alatt a tehergépjárművek és autóbuszok ellenőrzésén 33 alkalommal intézkedtek a rendőrök a megengedett sebességhatár túllépése miatt – tachográf készülék adatai alapján, míg a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 21 esetben szabott ki a hatóság közigazgatási bírságot.
Műszaki hiányosságok miatt 65 esetben, túlsúlyos jármű vezetése miatt pedig 10 esetben intézkedtek a járőrök.
Az akció során összesen 12 esetben készült szabálysértési feljelentés és 149 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 7 esetben pedig a rendőrség bevonta a forgalmi engedélyt és a hatósági jelzést.
A rendőrök minden ellenőrzött sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak. A mért eredmények alapján egy tehergépkocsi, egy motor és egy személygépkocsi vezető fogyasztott alkoholt a vezetés megkezdése előtt. A rendőrség velük szemben büntetőeljárást indított.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…