2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

A három napos közúti ellenőrzés eredményei

A közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrizte.

A TISPOL Műveleti Csoport 2015. évi terve alapján a „European Operation Truck and bus” nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtását rendelte el, mely elsősorban a nehéz tehergépjárművek  és autóbuszok átfogó  ellenőrzésére terjedt ki.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain a rendőrök 2015. július 22-én, 23-án és 24-én átfogó ellenőrzéseket tartottak.

Az ellenőrzés sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése, a napi, a heti vezetési és pihenőidők (AETR) megtartásának, a veszélyes árú szállítási szabályok (ADR) betartásának, illetve a tehergépjárművek és autóbuszok műszaki állapotának ellenőrzése volt.

A közúti kontroll kiterjedt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci-, a Kazincbarcikai-, az Encsi-, a Sátoraljaújhelyi-, a Sárospataki-, a Tiszaújvárosi-, a Szerencsi-, a Mezőkövesdi-, az Ózdi- és az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt.

Az akcióban a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai is közreműködtek.

Eredmények:

Az akció elérte elsődleges célját tekintettel arra, hogy 88 darab tehergépjárművet és 28 darab autóbuszt ellenőriztek a borsodi rendőrök. A tehergépjárművek vonatkozásában 20 esetben tártak fel hiányosságot a járőrök, melyek túlnyomó többsége műszaki jellegű problémából adódott. Az autóbuszok vezetési- és pihenőidejével kapcsolatos ellenőrzés során 3 estben állapítottak meg az egyenruhások hiányosságot.
A fentieken túl további 236 darab személy- és kis tehergépjármű, illetve vezetőiknek ellenőrzésére került sor.
A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 13 esetben közigazgatási bírság kiszabására került sor tehergépkocsi, míg 9 esetben egyéb gépjármű vezetőjével szemben.
Szabálysértési feljelentés 7 sofőrrel szemben készült, míg helyszíni bírságot 47 fővel szemben szabtak ki.  
A közlekedésrendészeti akció során 3 büntető feljelentést tettek a rendőrök. Járművezetés ittas állapotban, egyedi azonosító jellel visszaélés, továbbá állatkínzás gyanúja miatt indult büntetőeljárást.  

Az ellenőrzés alá vont járművek műszaki állapota döntő többségében megfelelő volt, vezetőik rendelkeztek a szükséges okmányokkal.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton kívánja megköszönni a gépjárművezetőknek az ellenőrzések során tanúsított türelmét!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Még a sértett telefonos kapcsolatban volt a rendőrség ügyeleti központjával, amikor a tiszaújvárosi rendőrök már elfogták a italtolvajokat. Bejelen…

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum