2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
A gyűrű kúra

A gyűrű kúra

A gyűrű kúraEllenjavallt az aranyhiányt gyűrűlopással kúrálni. Egy mezőkövesdi zálogházból „vittek el” a napokban három karikagyűrűt, a tettes már másnap rendőrkézre került. A bűncselekmény észlelését követően tett bejelentést egy mezőkövesdi zálogház képviselője a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon amiatt, hogy üzletéből egy tolvaj elvitt három darab aranyból készült karikagyűrűt, amelyek összértéke eléri a 80 000 forintot.

/Illusztráció:ekszerstudio.hu/

 

A rendőrök a kapott információk, illetve a jó hely és személyismeret alapján már másnap elfogták azt a 32 éves nőt, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. Az eléje tárt, illetve a házkutatás során fellelt bizonyítékok alapján a mezőkövesdi asszony elismerte tettét.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indított eljárást a gyanúsítottal szemben, a hatóság az ügyet bíróság elé állítással tervezi befejezni.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik! A fent említett bűncselekmény eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy miután a sértett észlelte a történteket azonnal értesítette a rendőrséget! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

 

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv kimondja, hogy „aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el. A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a lopást kisebb értékre követik el”.


A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek