2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A gyanútlan kiránduló és az elveszett pénztárca esete

Szolgálaton kívüli rendőr nyomozta ki a tulajdonost, majd juttatta vissza elhagyott értékeit. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság hegyközi körzeti megbízottja, Bacsó Attila r. főtörzsőrmester 2013. június 29-én szabadidejében a füzéri várgondnokság épülete előtt saját gépjárművével elhaladva észlelte, hogy az ott lévő padon egy őrizetlenül hagyott pénztárca hever.

A több tízezer forint készpénzt és bankkártyát tartalmazó tárcában azonban nem volt olyan okmány, amiből minden kétséget kizáróan megállapítható lett volna a tulajdonos kiléte. A benne található papírdarabon viszont szerepelt egy születési dátum és egy név, ami alapján a főtörzsőrmester rögtön intézkedett a nyilvántartón keresztüli adatlekérdezésre, így sikerült rövid úton eljutnia a tárca tulajdonosához.

A kiértesítés a mezőkövesdi egyenruhásokon keresztül megtörtént, így a tárcát és a benne lévő dolgokat a rendőrök hiánytalanul visszaszolgáltathatták gazdájának.

 

Az érintett mezőkövesdi nő a napokban köszönőlevelében fejezte ki háláját és nagyrabecsülését az általa nem ismert rendőr tisztes helytállásáért a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vezetőjének:

 

„Tisztelt Kapitány Úr!

2013. június 29-én Fűzéren voltam kirándulni és a Várgondnokság előtt elhagytam a pénztárcámat.

Azon szerencsések közé tartozom, akiknek meg lett a pénztárcája (hiánytalanul), melyet az Ön egyik kedves, szolgálaton kívüli kollégája talált meg és időt, energiát nem sajnálva eljuttatott hozzám.

Ezúton szeretném megköszönni Önöknek, de legfőképpen a kollégájának (sajnos a nevét nem tudom) hogy visszaadta a pénztárcámat. Köszönöm a becsületességet, önzetlenséget.

Nagy örömet szerzett nekem!

Jó érzéssel tölt el, hogy vannak még ilyen rendes emberek, ebben a közös világban.

Munkájukhoz sok sikert kívánok!

 

Köszönöm, tisztelettel…”

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…