2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A forró hétvégén is figyeltek a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt hét végén is visszatérően, vízirendészeti ellenőrzéseket tartott a Miskolc környéki kavicsbánya tavak, illetve folyók körzetében. A nyári időszakra tervezett rendszeres akciók elsődleges célja, hogy a szabadidőben, a nagy hőséget enyhítően vízparton tartózkodók biztonságát növelje. A rendőrök ezen túlmenően figyelnek a vízen közlekedőkre, továbbá a horgászok, halászokra is.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye területén jelentős számban találhatóak kavicsbánya tavak, víztározók, valamint négy nagyobb folyó is átszeli a területet, így a Tisza, a Bodrog, a Sajó és a Hernád.

Az idei nyári időszakban már három vízbefulladásos baleset is történt, mindhárom szabadvízen. A tapasztalatok szerint ezen tragédiák elsődleges okai, hogy a vízen tartózkodók nincsenek tisztában az adott folyó, vagy állóvíz veszélyeivel, illetve  nem ismerik a fürdőzés alapvető szabályait.

Az ellenőrzések legfőbb eredményének tekinthető, hogy az elmúlt hétvégén annak ellenére, hogy a nagy melegben számos család, baráti társaság kereste fel a szabadvizeket, sem baleset, sem vízbefulladás nem történt megyénk területén. A rendőrök a helyszíneken csak kisebb szabálytalanságokat tapasztaltak, mindössze öt esetben került sor helyszínbírság kiszabására, illetve néhány alkalommal figyelmeztetésre.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek