2022. 05. 23. hétfő

Dezső
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

A DK ismét bírósághoz fordul a felcsúti tao-pénzek ügyében

 A Demokratikus Koalíció (DK) azt kéri a bíróságtól, szólítsa fel a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy tegyen eleget a jogerős bírsági ítéletnek, és adja át a tao-pénzek felhasználásáról szóló dokumentumokat – mondta Varju László, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A parlament költségvetési bizottságának elnöke, a DK alelnöke felidézte: bár jogerős bírósági ítélet született már évekkel ezelőtt arról, hogy a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak ki kell adnia a társaságiadó-kedvezményekként (tao) érkezett összeg költéseiről szóló dokumentumokat, az alapítvány nem hajlandó az ítéletet végrehajtani.

A párt ezért bírósági végrehajtót vett igénybe, de a bírósági végrehajtó felszólítására is csak nagyon szerényen történik meg a teljesítés, hónapok alatt alig bocsátottak rendelkezésükre dokumentumokat – tette hozzá a politikus.

Varju László közölte: a végrehajtási törvény értelmében lehetősége van arra a bíróságnak, hogy felszólítsa a kötelezettet az ítélet végrehajtására és a dokumentumok átadására. Itt az ideje ennek, és amennyiben az alapítvány továbbra sem adja át a dokumentumokat, a bíróság akár többször is megbüntetheti – tette hozzá Varju László.

Ráczné Földi Judit, a Demokrata Képviselők Közösségének elnöke, a DK elnökségi tagja a sajtótájékoztatón elmondta: szerdán újabb, összesen 60 millió forint összegű számlát kaptak kézhez az alapítványtól, amelyek körülbelül két hónapot “fednek le”, és – mint fogalmazott – “semmi mást nem tartalmaznak, mint gyümölcs-, zöldség- és gyógyszerszámlákat”. A politikus felháborítónak nevezte, hogy a többévi pereskedés ellenére sem juthatnak hozzá a dokumentumokhoz. A két politikus jelezte: a szerdán kézhez kapott számlákat nyilvánosságra hozzák, és tovább küzdenek azért, hogy megkaphassák az alapítvány tao-költéseiről szóló számlákat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nyílt nap a rendőrségen
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra látogattak a helyi Kincsem Napközi fiataljai. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon tölthettek el egy izgalmas …
Futás utánuk…
Negyedik helyezést értek el a borsodi rendőrök az országos Tisza-tó körüli futóbajnokságon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hat …

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum