2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A cigicsempész vallomása: „a testvérem dobott fel”

Az egyik panelház ablakából adták ki neki a csempészárut
Adójegy nélküli 1200 doboz cigarettát akart Miskolcról lakhelyére, Felsőnyárádra szállítani egy 31 éves férfi, de útközben elfogták őt a rendőrök. A férfi a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban azt állította: testvére dobta fel őt a rendőröknek. Orgazdaság bűncselekmény miatt indult ellene eljárás.
Az egyik miskolci panelház földszinti lakásának ablakán keresztül adogatták ki a férfinak az 500 doboz Viceroy, a 600 doboz Fest és a 100 doboz Queen magyar adójegy nélküli cigarettát. Miután megpakolta csomagtartóját elindult lakhelye, Felsőnyárád felé. Útközben azonban a kazincbarcikai rendőrök Izsófalva és Szuhakálló között elfogták. A férfit előállították a rendőrkapitányságra, majd a rendőrök értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársait. A pénzügyőrök a csaknem 1 millió forint értékű az ukrán zárjegyes cigarettát és az azok szállításához használt autót is lefoglalták. A férfi ellen pedig orgazdaság bűncselekménye miatt kezdeményeztek eljárást a pénzügyi nyomozóknál. A férfi – aki „civilben” az egyik vegyipari óriás cégnél dolgozik – vallomásában azt mondta: a testvére dobta fel őt a rendőröknek egy szerelmi ügy miatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek