2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

342 millió a mezőkövesdi zöld város kialakítására

ZÖLD FELÜLETEK ÉS KÖZÖSSÉGI TEREK FEJLESZTÉSE, KIALAKÍTÁSA MEZŐKÖVESDEN

342,8 millió forintos támogatást nyert Mezőkövesd Város Önkormányzata a TOP-2.1.2-15 számú „Zöld város kialakítása” tárgyú felhívásra benyújtott pályázatával. Rendezvény- és konferenciaterem, sport rekreációs központ és közösségi kert kialakítása valósul meg a városban a TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00005 azonosító számú projekt keretében.

A fejlesztés alapvető célja Mezőkövesd járásközponti szerepének erősítése, a városi életminőség javítása, vonzó városkép kialakítása, a városkép esztétikai értékeinek megőrzése, közszolgáltatások infrastrukturális fejlesztése, közösségi, városi funkciók bővítése, a szolgáltatások minőségének és elérhetőségének javítása. Továbbá a lakosság és az ide látogatók számára megfelelő színvonalú kulturális élet biztosítása, turisztikai potenciál erősítése, hagyományokra épülő turisztikai attrakciók fejlesztése. A teljes pályázat befejezése 2019-re várható.

A projekt hozzájárul a színvonalasabb közösségi élet feltételeinek megteremtéséhez, illetve növeli a település népességmegtartó erejét. A zöldfelületek növelése nemcsak kellemesebb környezetet biztosít, hanem lehetőséget ad szabadidős programok megrendezésére is. A belváros fejlesztése hozzájárul a kereskedelmi és szolgáltató egységek színvonalasabb környezetének kialakításához.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek