2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Szólt, majd ütött: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Szólt, majd ütött: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 23-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

Szólt, majd ütött – előállított garázda Kesznyétenben

Egy kesznyéteni személlyel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság. Az eljárás adatai szerint 2013. március 23-án valamivel éjfél előtt egy férfi egy szerszámnyéllel előzetes szóváltást követően fejen ütötte falubelijét, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 45 éves S. Lászlót a rendőrök elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították.

Szabálysértési őrizetbe vételek, családon belüli erőszak miatti intézkedések

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában nyolc főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei három „bolti szarka”, három fatolvaj, valamint két garázda személy ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

A rendőrkapitányság a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást egy-egy esetben az Ózdi, a Mezőkövesdi és a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság.

Közlekedésrendészeti helyzetkép

Megyénk útjain az elmúlt huszonnégy órában személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt, öt anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…