2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyébőlKözlekedésrendészeti helyzetkép

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyébőlKözlekedésrendészeti helyzetkép

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. november 17-én is több esetben történt rendőri intézkedés.
Megyénk útjain az elmúlt nap egy halálos, egy súlyos személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.
Szombat hajnalban Miskolcon, a 26. sz főút Szentpéteri kapui kivezető szakaszán egy Lada típusú személygépkocsi haladt a belváros felől Sajószentpéter irányába. Az autó vezetője nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg járműve sebességét, minek következtében egy enyhén jobbra ívelésű kanyar után áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, felhajtott a járdára és ott előbb egy vaskerítésnek majd egy villanyoszlopnak ütközött és felborult. A sofőrt a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes sérüléssel kórházba szállították, de ott később elhalálozott. A jármű vezetője egy 23 éves sajószentpéteri férfi volt, aki a balesetet megelőzően lopta el az általa totálkárosra tört autót. Az ügy körülményeit az illetékes Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.

Szombaton koradélután Borsodszentgyörgy belterületén közlekedve egy 36 éves helyi férfi szeszesitaltól befolyásolt állapotban kerékpárjával az úttest szélén lévő betonozott árokba hajtott. A kerékpáros a baleset során nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörés sérülést szenvedett. A baleset körülményeit az illetékes Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Szabálysértési őrizetbe vételek. Körözött személy a rendőrök hálójában

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában nyolc főt vettek szabálysértési őrizetbe és további egy fő elfogatóparancs alapján körözött személyt kerítettek kézre.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei három bolti szarkát, edelényi kollégáik két fatolvajt, az ózdi és a sátoraljaújhelyi rendőrök egy-egy garázda személyt, míg a sárospataki egyenruhások egy, a távoltartás szabályait megsértő férfi ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai ezen felül további egy elfogatóparancs alapján körözött személyt fogtak el és „küldtek” rács mögé.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek