2024. 08. 8. csütörtök

László
1 EUR 396 HUF
1 GBP 460 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 2-án is több esetben történt rendőri intézkedés.
Az elmúlt huszonnégy órában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei tiltott kéjelgés miatt egy, még lopás szabálysértése miatt tizenkét főt vettek őrizetbe. Az eljárás alá vontak közül négy személlyel fa, hat elkövetővel szemben bolti-lopás miatt indított a rendőrség gyorsított szabálysértési eljárást.

Megyénk útjain az elmúlt napon két személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, anyagi kárral végződő ütközés négy esetben jutott a rendőrség tudomására.

A késő délután egy vezetői engedéllyel nem rendelkező 27 éves miskolci férfi vezetett egy személygépkocsit Encs irányából Méra felé. Haladása során nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a jármű sebességét és egy erősen jobbra ívelésű útkanyarulatból kiérve elvesztette uralmát az autó felett. Ennek következtében balra lehaladt az úttestről és a vízelvezető árok falának ütközött. Majd a jármű megpördült és a tetejére borulva az úttest bal oldali forgalmi sávjában állt meg. A baleset következtében a sofőr és két utasa megsérült. A helyszínen a rendőrök által alkalmazott alkoholszonda az autót vezető férfi esetében elszíneződött.

Az esti órákban Miskolcon a Szeles és a Madarász Viktor utca kereszteződésében megkülönböztető jelzést használva vezetette a mentőautót egy 54 éves férfi. Haladása során a forgalom irányító fényjelző készülék piros jelzése miatt álló járműveket a balra kanyarodó sávban kerülte ki. A kereszteződésben nem győződött meg a behajtás veszélytelenségéről, minek következtében nekiütközött a középső, egyenesen és balra kanyarodó forgalmi sávban a forgalom irányító fényjelző készülék zöld jelzésén behaladó személygépkocsinak.

A baleset következtében a mentőben egy férfi, a személygépkocsiban egy női utas megsérült.

A balesetek körülményeit az Encsi és a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre!  

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt, nyári ellenőrzése; az eddigi vizsgálatok számos szabálytalanságot tártak fel. A szabályszegők …

További cikkek