2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 11-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Kishuta egyik családi házában eddig ismeretlen okból a délutáni órákban tűz ütött ki. Az oltást követően a lakásban megtalálták az 55 éves tulajdonos holttestét.  Az orvosi vélemény szerint a férfi halálának oka füstmérgezés. A rendőrség az idegenkezűséget az elsődleges szemle alapján kizárta. Más épületben nem keletkezett anyagi kár. Az eset pontos körülményeit a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

A megye rendőri szervei lopás miatt tizenegy főt vettek szabálysértési őrizetbe. Kazincbarcikán és Ózdon egy-egy, Miskolcon kettő bolti-tolvajt, Tiszaújvárosban négy, Kazincbarcikán egy, illetve Sárospatakon kettő fa-tolvajt állítottak elő a járőrök.

Egy nőt tiltott kéjelgés miatt állítottak elő a miskolci rendőrjárőrök. A város belterületén, védett övezetben az arra haladó gépjárművek vezetőinek kínálta anyagi juttatás ellenében szexuális szolgáltatásait. Az örömlányt a rendőrök érték tetten és szabálysértési őrizetbe vették.

Megyénk útjain egy súlyos és három könnyű személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, anyagi káros ütközés nyolc esetben jutott a rendőrség tudomására.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2013. január 11-én délután egy 23 éves mályi férfi közlekedett egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsival a 27. számú főúton. Szendrő irányából Szalonna felé haladása során nem az út és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg a jármű sebességét. Egy balra ívelésű útkanyarulatban a síkos, csúszós felületű úttesten a gépkocsival sodródni kezdett. Elveszítette az autó feletti uralmát, majd áttért vele a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Nissan Cabstar típusú kisteherautóval. A baleset következtében a Nissan vezetője, egy 37 éves viszlói férfi és utas felesége 8 napon belül gyógyuló könnyű, illetve két gyermekük, egy 12 éves fiú és egy 8 éves kislány, akik szintén az autóban ültek, súlyos sérüléseket szenvedtek. Mindkét, balesetben érintett járműben jelentős anyagi kár keletkezett. Az eset pontos körülményeit az Edelényi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, havas, fagyos időben az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…