2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 21-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

A Miskolci Rendőrkapitányság három személyt vett szabálysértési őrizetbe boltilopás, még az Ózdi és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy-egy főt falopás miatt.

A fa tolvajok mindkét esetben engedély nélkül vágták ki a fát, amit éppen el akartak szállítani, amikor a terület őrzésével megbízottak tetten érték őket.

Egy helyi férfi az egyik miskolci nagyáruházban három üveg italt tett a kosarába, majd azokat fizetés nélkül kivitte onnan. Az üzlet előtt várakozó társának átadta a kosarat és az eltulajdonított italokat, aki a helyszínről a lopott termékekkel együtt elfutott. A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei a kapott személyleírás és az áruház kamerafelvételének segítségével beazonosították az elkövetőket. A két férfit fél órán belül előállították és mindkettőjüket szabálysértési őrizetbe vették.

Egy fiatalember egy másik nagyáruházban öt üveg szeszesitalt rejtett ruházatába, amit fizetés nélkül akart onnan kivinni, azonban cselekménye közben a biztonsági őr tetten érte. A 21 éves férfit a rendőrök előállították és lopás miatt szabálysértési őrizetbe vették.

Megyénk útjain 2012. december 21-én egy súlyos és egy könnyű személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, anyagi káros ütközés öt esetben jutott a rendőrség tudomására.

A délelőtti órákban Miskolcon az Avas városrész irányából a Hideg soron, a Nagyváthy utca felé vezette személygépkocsiját egy 66 éves helyi férfi. Haladása során egy jobbra ívelésű lejtős útkanyarulatba érve járműve sebességét nem az útviszonyoknak és az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg. Ennek következtében a nedves, lefagyott úttesten megcsúszott, áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szemből közlekedő tehergépkocsival. A baleset következtében a személyautó vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, fagyos idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek