2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 8-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

Az elmúlt 24 órában egy-egy főt vett szabálysértési őrizetbe a Miskolci Rendőrkapitányság bolti-, az Encsi Rendőrkapitányság kerékpár-, az Edelényi Rendőrkapitányság termény-, míg a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság almalopás miatt.

Hejőszalonta belterületén egy helyi férfi kerékpárján szállított egy láda almát. Az őt megállító körzeti megbízott kérdésére elmondta, hogy egy külterületi gyümölcsösben szedte, ami nem az ő tulajdona. A férfi a kertből kb. 30 kg almát tulajdonított el. Az almatolvajt a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás miatt szabálysértési őrizetbe vette.

Forró belterületén a délutáni órákban eltulajdonítottak egy lezáratlanul hagyott női kerékpárt. A kétkerekű tulajdonosa tette meg a bejelentést, illetve egy helyi lakos elmondta, hogy három férfit látott a bicikliknél. A szemtanú mindenre kiterjedő személyleírást adott a feltételezett elkövetőkről. A körzeti megbízott jó személyismeretének köszönhetően a rendőrök hamarosan beazonosították a tolvajt. Az elkövető egyik ismerősénél meg is találták az eltulajdonított kétkerekűt. A 20 éves, baktakéki kerékpártolvajt az Encsi Rendőrkapitányság a kora esti órákban már szabálysértési őrizetbe vette.

Három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyből kettő súlyos sérülésekkel zárult, még a harmadik esetben a kórházba szállítást követően a sérült elhalálozott. Ezeken túlmenően három anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

A kora reggeli órákban Hernádnémetiben a Rákóczi Ferenc és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében közlekedett tehergépkocsijával Bőcs irányából egy 42 éves helyi férfi. A sofőr nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen haladó 78 éves férfi részére, akit elütött. A baleset következtében az idős férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően elhalálozott.

Egy 23 éves sajókápolnai fiatalember Lada személygépkocsijával Lyukóbánya felől Parasznya irányába közlekedett az esti órákban. Az autós nem az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel vezette a járművet, egy jobbra ívelésű útkanyarulatban megcsúszott, elvesztette a gépkocsi felett az uralmát, áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Seat személygépkocsival. A baleset következtében a Seat női utasa súlyos, míg a Lada vezetője és utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

A késő esti órákban közlekedett személygépkocsijával egy 28 éves pácini fiatalember Miskolc belterületén a Szeles utcán a Hatvanötösök útja irányából a Gömöri Pályaudvar felé. A Szeles utcában a parkolónál figyelmen kívül hagyta a jól látható „Behajtani Tilos!” táblát, áthaladt a parkolón, majd lehajtott az erősen lejtős fás-bokros partoldalon. Ezt követően a járművel nekiütközött egy fém térvilágítási oszlopnak, amely a helyéről kitört. A baleset következtében az autó vezetője könnyű, míg két utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A sofőr közepes alkoholos befolyásoltság alatt vezette autóját.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebesség ellenőrzésre.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…