2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában is több esetben történt rendőri intézkedés.
A megye rendőri szervei szeptember 29-én összesen hat főt vettek őrizetbe. A hatból három esetben a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei két bolti tolvajjal és egy italbolti garázdával szemben intézkedtek.

·         Szombaton reggel egy 48 éves férfi az egyik Miskolc-Avasi városrészben lévő áruház vásárlóterében egy fél literes, barack ízű vodkát rejtett a szatyrába, mintegy ezer forint értékben. Ezt követően a pénztártól fizetés nélkül távozott, cselekménye közben azonban a biztonsági őr tetten érte. A tolvajt az őrök visszatartották és a rövid időn belül kiérkező rendőröknek átadták.

·         Szeptember 29-én a délelőtti órákban egy Miskolc belvárosi üzletben rejtett nadrágjába dezodort egy 57 éves férfi, majd a „angolosan” fizetés nélkül kívánt távozni, cselekménye közben azonban a biztonsági szolgálat tetten érte. Az elkövetővel szemben a rendőrség már több alkalommal indított eljárást hasonló cselekmény miatt.

·         Szombaton koraeste a megyeszékhely avasi városrészének egyik sörözőjében egy 58 éves helyi férfi ittas állapotban, kiabálva inzultálta az ott tartózkodókat. Az egyik vendéget verekedésre próbálta rábírni, majd a kiérkező járőröket is szidalmazta. Cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A megyeszékhelyen történteken túl a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai további egy fő elfogatóparancs alapján körözött személlyel, az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei egy bolti hús tolvajjal, míg a kazincbarcikai rendőrök egy garázda személlyel szemben intézkedtek és rendelték el személyi szabadságának korlátozását.

A rendőrség az elzárással is sújtható, tulajdon elleni-, valamint garázdaság szabálysértését elkövető, szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.

A megye útjain személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt, négy anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…
Álságos portékák
Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál. F…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…