2024. 05. 15. szerda

Zsófia, Szonja
1 EUR 386 HUF
1 GBP 449 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei 2013. május 25-én nyolc személyt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok 72 órán belül állítják bíróság elé az eljárás alá vontakat, távoltartás szabályainak megszegéséért egy, lopásért öt, tiltott kéjelgésért két főt.
Szabálysértési őrizetben a bolti tolvajok:

Egy Hernádnémeti lakosú férfi Miskolc egyik hypermarketében a bevásárló kosarába tett különböző áruféleségeket. Majd a termékek egy részét átrakta a nála lévő reklám szatyorba, és a pénztárnál csak a kosárban hagyott  áruféleségeket fizette ki.

Egy vilmányi férfi szintén Miskolcon egy másik nagyáruházban az illatszer osztályon a polcról levett egy dezodort, azonban azt nem kívánta megvásárolni, mivel pénz sem volt nála. Az izzadás-gátlóval a férfi a felsőtestét és a ruházatát is befújta. 

Mindkét elkövetőt a biztonsági őr érte tetten. A kiértesített rendőrjárőrök a bolti tolvajokat előállították és lopás miatt szabálysértési őrizetbe vették.

Garázdákat fogtak el a rendőrök:

Az Edelényi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendelkezésre álló információk szerint Szendrő belterületén korábbi nézeteltérés miatt K. Zsuzsanna 29 éves helyi lakos egy virágkaróval megpróbálta megütni P. Zsoltot, de az egy 31 éves férfit ért. Ekkor P. Zsolt a hozzá kerülő eszközzel bántalmazta az őt megtámadó K. Zsuzsannát, akinek két helyi nő sietett a védelmére. A 29 éves nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.  Az elkövetőket a rendőrök elfogták és előállították.

Tiszalúc külterületén a rendelkezésre álló adatok szerint, korábbi nézeteltérésük miatt három helyi fiatalember szóváltásba került két halőrrel, ami tettlegességgé fajult. Személyi sérülés nem történt. A kiértesített rendőrök két elkövetőt előállítottak, harmadik társuk felkutatása folyamatban van. Mindhármukkal szemben a Szerencsi Rendőrkapitányság indít eljárást felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt.

Mezőkövesd egyik szórakozóhelye előtt M. Dániel 22 éves tarnazsasdányi és P. Ferenc 28 éves mezőkövesdi lakos korábbi nézeteltérés miatt egy bottal és egy késsel a szórakozóhelyen dolgozó rendező személyzetet verekedésre hívta fel. A rendezők azonban bezárták az ajtót, amit M. Dániel ütlegelni kezdett a nála lévő bottal. Személyi sérülés nem történt. A kiértesített rendőrjárőrök az elkövetőket előállították, velük szemben a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt folytat eljárást.

Közlekedési helyzetkép:

Megyénk útjain az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt, anyagi kárral végződő ütközés négy esetben jutott a rendőrség tudomására.

A balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az időjárási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék járműveiket!

Ne feledjék: mindenkit haza várnak!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…
Lebukott a „postajárat”
Barcelonába tartott az a román furgon, ami magánszemélyek feladott csomagjait szállította, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgat…

További cikkek

Nyári zsongás a belvárosban
Ilyen az, amikor beszippant a belváros - Top 5 program Bár az ország fővárosa egész évben fantasztikus programokat nyújt, ahogy igazán nyáriasra fo…
Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…