2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Rendőrök találták meg a fegyvert – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Rendőrök találták meg a fegyvert – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 14-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Szabálysértési őrizetbe vételek
A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában hat főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei két „bolti szarkát” vettek őrizetbe, míg a kazincbarcikai, sárospataki rendőrök egy-egy tolvajt fogtak el. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság pedig egy engedély nélküli fakitermelővel szemben hozott személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést, az Encsi Rendőrkapitányság pedig vezetés eltiltás hatálya alatti vezetés miatt.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.


Rendőrök találták meg az eltűntnek hitt fegyvert

A Szerencsi Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrsére telefonon tett bejelentés szerint egy helyi ingatlanból eltűnt a párna alatt tárolt pisztoly. A rendőrök a bejelentő lakásán a szekrényben azonban megtalálták a fegyvert és még 29 lőszert is. Az idős férfi az eszközhöz szükséges engedélyét nem tudta felmutatni, ugyanis ezzel a igazolással nem rendelkezik a tulajdonos. A Szerencsi Rendőrkapitányság visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntett miatt indított eljárást a férfival szemben. A fegyvert a rendőrség lefoglalta.

Közlekedési 1×1: A téli utak síkosak!

Megyénk útjain az elmúlt nap három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, illetve kilenc anyagi káros ütközés jutott a rendőrség tudomására, továbbá a Szerencsi Rendőrkapitányság helyszínen egy vezetői engedélyt vont be ittas vezetés miatt.

A kora reggeli órákban egy személygépkocsi haladt Szendrőlád irányából Edelény felé, amikor a 27-es főközlekedési úton a jármű a vizes úton megcsúszott és az út menti havas domboldalon állt meg. Az elsődleges adatok szerint a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg az autó sebességét. A balesetben egy gyermek sérült meg könnyebben. Az Edelényi Rendőrkapitányság vizsgálja a körülményeket.

A másik baleset a délutáni órákban történt a 3-as számú főúton Forró belterületén. Egy ittas nő figyelmetlenül lépett az úttestre és emiatt egy arra haladó autó elsodorta őt. A gyalogost súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az eset körülményeit az Encsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A harmadik könnyű sérüléseket okozó közlekedési baleset az esti órákban történt a Szuhogy és Szendrő közötti útszakaszon. Egy személygépkocsi vezetője nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét és emiatt átsodródott a szemközti sávba. Itt összeütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival. A balesetben a megcsúszott autó sofőrje sérült meg. A körülményeket az Edelényi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Figyelem!

A megyei rendőr-főkapitányság felhívja a közúti forgalomban résztvevők figyelmét, hogy a télies, fagyos idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

A síkos utakon való fékezés teljes összpontosítást kíván és ráadásul a fékút hosszabb is a megszokottnál. Amennyiben a kocsiban nincs blokkolásgátló (ABS), úgy a kerekek gyorsan leblokkolnak, a jármű kormányozhatatlanná válhat és könnyen kicsúszhat. Ilyenkor lábunkat vegyük le a fékről, hozzuk egyenesbe az autót, és csak akkor fékezzünk, amikor a jármű már újra a kívánt irányban áll!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…