2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Őrizetben a kórházi garázda: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Őrizetben a kórházi garázda: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 3-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

Őrizetben a kórházi garázda

Az elmúlt huszonnégy órában illegális fakitermelőket, bolti tolvajokat és garázdákat vett szabálysértési őrizetbe a hatóság Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az adatokat kibontva kiderül, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság egy tolvajjal és egy garázdával szemben alkalmazott személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést. Az ózdi rendőrök három garázdát fogtak el, míg a kazincbarcikai, edelényi, és encsi járőrök három, illetve egy-egy fatolvajt.

A miskolci garázda egy egészségügyi intézményben viselkedett agresszívan a személyzettel és a vele szemben intézkedő rendőrökkel. A Miskolci Rendőrkapitányság az őrizetbe vett férfival szemben garázdaság miatt indított eljárást.

Szórakozásból közveszéllyel fenyegetés Rudabányán

Egy telefonon érkezett bejelentés szerint a rudabányai általános iskolában a délelőtti órákban bomba fog robbanni. Az épület gyors és szakszerű kiürítése és átvizsgálása után a szakemberek semmilyen robbanó anyagot nem találtak. Az eset kivizsgálása során a rendőrök hamar megtalálták azt a két 13 éves tanulót, akik elmondásuk szerint „hülyeségből” szórakoztak a valótlan állítással. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az eset pontos kivizsgálása érdekében közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt indított eljárást, azonban gyermekkorúak tekintetében a büntethetőség kizárható.

A rendőrség felhívja a figyelmet a közveszéllyel fenyegető kártérítési felelősségére, azaz ezen személyek, vagy törvényes képviselői a felmerült károk vonatkozásában megtérítési kötelezettség terheli!

Biztonsági öv: használjuk, hogy használhasson!

Megyénk útjain az elmúlt huszonnégy órában kettő személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, és nyolc anyagi kárral végződő baleset jutott a rendőrség tudomására.  

Egy 38 éves kerékpáros az esti órákban haladt az Ózd és Bánszállás közötti útszakaszon, amikor az ittas férfi felborult. A baleset során könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit az Ózdi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A súlyos sérülésekkel járó közlekedési baleset a hajnali órákban történt Tiszalúc és Hernádnémeti között. Egy személygépkocsi ittas sofőrje nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, emiatt megcsúszott egy kanyarban. Az autó megpördült és az út menti árokban felborult. Az egyik utas súlyos sérülésekkel szállították kórházba, míg a sofőr és a másik utas könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset kapcsán kiemelendő, hogy egyik fiatalember sem használta a biztonsági övet. A körülményeket a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.  

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek