2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

24 óra – avagy az elkövetéstől az előzetesig!

Villámgyors hatósági intézkedések eredményeként huszonnégy óra alatt mindaz megtörtént a tettessel, amire nem számított: a sértett házába való behatolást, majd az értékek eltulajdonítását követően rendőrkézre került, majd a bíróság előzetes letartóztatásáról is döntött.

Kifosztás bűntett és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 41 éves szentistváni férfi ellen. Az elkövető szeptember 15-én a délutáni órákban szúnyogháló kivágását követően behatolt a település egyik családi házába és ott a szobába bejutva – kihasználva, hogy a sértett alszik – az egyik szekrényből készpénzt és bankkártyát tulajdonított el.

A sértett nem ébredt fel a bűncselekmény során, csak kis idővel később észlelte, hogy délutáni szunyókálása közben kifosztotta valaki.

A Mezőkeresztesi Rendőrörs nyomozói és a kapitányság bűnügyi osztályának munkatársai közös erővel eredtek a tettes nyomába. A gyors rendőri intézkedés eredményeként beszerzett információk alapján adat merült fel arra vonatkozóan, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy helyi férfi gyanúsítható. A férfi a bűncselekményt követő két órán belül elfogásra került egy vendéglátó egységben, ruházatából előkerült az eltulajdonított tárca, készpénz, bankkártya és iratok.

A nyomozó hatóság a férfi őrizetbe vételéről határozott, illetve a Mezőkövesdi Városi Ügyészséggel történő szoros együttműködés eredményeként már másnap bíróság elé állították az előzetes letartóztatás tárgyában tartandó ülésre.

Nem volt hiába az ügyészség és a rendőrség igyekezete, illetve a 12 óra alatt végzett munkája, mivel a bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte.

A szentistváni tolvaj egyébként nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. Korábban már több esetben volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…