2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

24 óra – avagy az elkövetéstől az előzetesig!

Villámgyors hatósági intézkedések eredményeként huszonnégy óra alatt mindaz megtörtént a tettessel, amire nem számított: a sértett házába való behatolást, majd az értékek eltulajdonítását követően rendőrkézre került, majd a bíróság előzetes letartóztatásáról is döntött.

Kifosztás bűntett és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 41 éves szentistváni férfi ellen. Az elkövető szeptember 15-én a délutáni órákban szúnyogháló kivágását követően behatolt a település egyik családi házába és ott a szobába bejutva – kihasználva, hogy a sértett alszik – az egyik szekrényből készpénzt és bankkártyát tulajdonított el.

A sértett nem ébredt fel a bűncselekmény során, csak kis idővel később észlelte, hogy délutáni szunyókálása közben kifosztotta valaki.

A Mezőkeresztesi Rendőrörs nyomozói és a kapitányság bűnügyi osztályának munkatársai közös erővel eredtek a tettes nyomába. A gyors rendőri intézkedés eredményeként beszerzett információk alapján adat merült fel arra vonatkozóan, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy helyi férfi gyanúsítható. A férfi a bűncselekményt követő két órán belül elfogásra került egy vendéglátó egységben, ruházatából előkerült az eltulajdonított tárca, készpénz, bankkártya és iratok.

A nyomozó hatóság a férfi őrizetbe vételéről határozott, illetve a Mezőkövesdi Városi Ügyészséggel történő szoros együttműködés eredményeként már másnap bíróság elé állították az előzetes letartóztatás tárgyában tartandó ülésre.

Nem volt hiába az ügyészség és a rendőrség igyekezete, illetve a 12 óra alatt végzett munkája, mivel a bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte.

A szentistváni tolvaj egyébként nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. Korábban már több esetben volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…