2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Nem aludt a pirotechnika ördöge: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Nem aludt a pirotechnika ördöge: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a 2012. év utolsó napján is több esetben történt rendőri intézkedés.
Nem aludt a pirotechnika ördöge: eljárás alá vont petárdázók, tűzijátéktól sérült meg egy férfi Bodroghalomban

Szilveszter éjjelén a borsodi megyeszékhelyen két esetben kezdeményeztek eljárást a közterületen intézkedő járőrök pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt. Az egyik esetben egy 24 éves hejőkeresztúri fiatalember a Miskolc, Csabai kapuban dobott petárdát az úttestre. A fiatal férfit a rendőrök intézkedés alá vonták és nála a ruházat átvizsgálása során további 67 darab petárdát találtak. A második esetben a járőrök egy 15 éves helyi petárdázót értek tetten Miskolc belvárosában. Az egyenruhások a fiú ruházatának és csomagjának átvizsgálása során további 58 darab petárdát találtak.

Újév hajnalán az ózdi rendőrök a kissikátori közösségi ház udvarán vontak intézkedés alá egy 27 éves helyi férfit, akinél a megtartott ruházatátvizsgálás során 31 darab petárda került elő.

Az Encsi Rendőrkapitányságra tett bejelentést szerint Pusztaradványban 2012. december 28-án éjszaka több fiatal petárdákat dobált. Az elvégzett adatgyűjtés során a járőrök megállapították, hogy a petárdázást hat, a településen tartózkodó 15-19 éves fiatal fiú követte el, akik elismerték a szabálysértés elkövetését.

Újév hajnalán tűzijáték miatti sérülésről tett bejelentést a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra a helyi kórház ügyeletes orvosa. Mint az a körülmények tisztázása során kiderült: szilveszter éjfélkor egy 24 éves felsőberecki férfi Bodroghalomban tűzijátékot gyújtott meg, ami ezt követően felszállt és belerepült a bal szemébe. Az előzetes orvosi vélemény szerint a fiatalember sérülései várhatóan nyolc napon túl gyógyulóak lesznek.

Közlekedésrendészeti helyzetkép: Villamosablakot tört a pezsgősüveg

Megyénk útjain az elmúlt nap egy súlyos és három könnyebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Újév első napján hajnali fél egykor a Miskolc Győri kapu 48-50 szám előtti útszakaszon egy ezidáig ismeretlen gyalogos a zárt pályán haladó 1-es villamos jobb oldali hátsó üvegét egy pezsgős üveggel bedobta, melynek következtében a jármű üvege betört. A tömegközlekedési eszköz legutolsó kettes ülésén az ablak mellett utazott barátjával egy 24 éves helyi nő, aki a rossz újévi „tréfának” köszönhetően könnyű, nyolc napon belül gyógyuló kézsérülést szenvedett. Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt büntetőeljárást indított.

Szilvesztert megelőző nap éjjelén Kazincbarcika belterületén egy 25 éves helyi férfi személygépkocsijával a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget egy 72 éves gyalogosnak, elütötte, majd megállás és segítségnyújtás nélkül a helyszínről elhajtott. A baleset következtében a járókelő nyolc napon belül gyógyuló, könyebb sérülést szenvedett, akit a mentők kórházba szállítottak. A járőrök kiérkezése után a gépkocsivezető a járművel együtt visszament a helyszínre, a baleset okozását elismerte. Az ügy körülményeinek tisztázására a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárást indított.

Szilveszter délutánján Kazincbarcika belterületén egy 22 éves sajóivánkai férfi nem az időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg autója sebességét és a havas, jeges úton megcsúszva az út bal oldalán lévő járdára hajtott, ahol elütötte a gyalogosan haladó 65 éves helyi férfit. A gépkocsivezető ezt követően a sérült férfit az autójába ültette és kórházba szállította. A baleset következtében a gyalogos nyolc napon belül gyógyuló, horzsolásos sérüléseket szenvedett Az eset körülményeit az illetékes Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Szilveszter délutánján Miskolc Diósgyőri városrészében egy 33 éves helyi férfi személygépjárművével az elsőbbség adás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva, behaladt a kereszteződésbe, nem biztosítva elhaladási elsőbbséget a védett útvonalon közlekedő másik személygépkocsinak. Az ütközés következtében a vétlen autóban ülő személyek közül egy fő súlyos, míg három fő könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit az illetékes Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, fagyos, esetenként ködös idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket, hiszen mindenkit haza várnak!

Szabálysértési őrizetbe vétel Tiszaladányban

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában egy főt vettek szabálysértési őrizetbe: a Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei egy, a bírósági távoltartó határozatot megszegő 50 éves miskolci férfi ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó intézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányság a szabálysértési őrizetbe vett személyt 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…