2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„24” – Napi rendőrségi hírösszefoglaló

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. június 7-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Megfékezett, előállított garázda, lefoglalt balta
Pénteken este Semjén belterületén előzetes szóváltást követően J. Rajmund 18 éves helyi lakos baltával megfenyegette és riogatta 17 éves társát. A kiérkező járőrök a baltát a lefoglalták a támadót pedig elfogták és előállították. A másokban megbotránkoztatást, riadalmat keltő, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító fiatalemberrel szemben a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Szabálysértési őrizetbe vételek, családon belüli erőszak miatti intézkedések

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában bolti lopásért három, garázdaság miatt hat, míg távoltartási szabályok megszegése, valamint eltiltás hatálya alatti járművezetésért egy-egy főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok 72 órán belül állítják bíróság elé az eljárás alá vont személyeket.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást egy-egy esetben az Encsi-, a Kazincbarcikai-, valamint a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

Közlekedésrendészeti helyzetkép: Bukósisak és hatósági engedélyek nélküli motoros, pozitív alkoholteszttel

Megyénk útjain az elmúlt huszonnégy órában három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és további tizenkét anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Péntek este Fúlókércs belterületén egy 22 éves helyi férfi bukósisak használata nélkül vezette saját tulajdonú, hatósági engedéllyel és jelzéssel, továbbá kötelező felelősség biztosítással nem rendelkező motorkerékpárját. A motoros egy erősen balra ívelésű kanyarban nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg sebességét, minek következtében járműve feletti uralmát elvesztve elesett. A szemle során kiderült, hogy a járművezető hajtási engedéllyel sem rendelkezett, ráadásul a vele szemben helyszínen alkalmazott alkoholszonda is elszíneződött. A férfival szemben az Encsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást indított.

Péntek délben a Miskolc, Kiss Ernő utcán egy 19 éves halmaji fiatalember személygépkocsijával közlekedve nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét, minek következtében nekiütközött az előtte forgalmi okok miatt lassító majd megálló másik személyautónak. Az ütközés következtében a balesetet okozó jármű egyik utasa megsérült. Az eset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az időjárási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék járműveiket!

Ne feledjék: mindenkit haza várnak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek