2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Megfékezett és előállított garázdák: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Megfékezett és előállított garázdák: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. május 1-jén is több esetben történt rendőri intézkedés.

Megfékezett és előállított garázdák Rakacán és Ózdon

Az Edelényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást kettő nővel és öt férfival szemben. Az eljárás adatai alapján a gyanúsítottak Rakacán korábbi nézeteltérésüket akarták erőszakos módon megoldani. A rendőrök azonnal elfogták a garázdákat, akik közül hármat előállítottak a rendőrségre, míg a többieket kivizsgálásra a kórházba szállítottak a mentőszolgálat munkatársai. 

Egy 23 éves férfi bántalmazott három sértettet Ózdon az esti órákban. Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei elfogták és előállították a bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akivel szemben a hatóság garázdaság miatt indított eljárást.

Közlekedésrendészeti helyzetkép: Motorosok és utasaik szenvedtek balesetet

Megyénk útjain az elmúlt huszonnégy órában két személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és további egy anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Szendrőn a délutáni órákban egy motoros haladt a település belterületén, amikor utasával együtt balesetet szenvedett. Az elsődleges adatok alapján a sofőr nem megfelelően választotta meg járműve sebességét, azért egy kanyarban kisodródott, majd a vízelvezető árokba borult. A bukósisakot nem használó sofőrt és utasát sérüléseik ellátására kórházba szállították.

Eger irányából tartott Miskolc felé a délutáni órákban az a motoros, aki szintén balesetet szenvedett utasával együtt. A helyszíni szemle adatai alapján a jármű vezetője nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a motor sebességét, így egy kanyarban szakadékba sodródott. A baleset után a vezetőt és utasát több mint tíz méterre találták meg a motortól, akiket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.

Az említett balesetek ügyében a területileg illetékes Edelényi-, valamint Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytat vizsgálatot.

Szabálysértési őrizetbe vételek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában lopásért egy, míg garázdaság miatt három főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok 72 órán belül állítják bíróság elé az eljárás alá vont személyeket.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek