2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Kamaszok frontális ütközése a Bükkben: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Kamaszok frontális ütközése a Bükkben: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. május 18-án is több esetben történt rendőri intézkedés.
Közlekedésrendészeti helyzetkép: Kamaszok frontális ütközése a Bükkben

Megyénk útjain az elmúlt huszonnégy órában öt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és további hat anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Szombat kora este Ómassa belterületén egy 15 éves helyi fiú az általa vezetett Simson típusú segédmotor-kerékpárral Lillafüred irányába közlekedett. A rendelkezésre álló adatok alapján a motoros egy balra ívelő, lejtős útszakaszon az úttest képzeletbeli felezővonalát átlépve áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben érkező 14 éves, szintén miskolci fiú által vezetett, hasonló típusú motorkerékpárral.

A balesetben mindkét fiú megsérült, akiket a mentők kórházba szállítottak.

Az ügyben lefolytatott helyszíni szemle megállapította, hogy a fiatalok vezetői engedély és kötelező felelősségbiztosítás hiányában, bukósisak viselése nélkül vettek részt a közúti forgalomban.

A baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárás keretén belül vizsgálja.

Szombaton délután a 2616 számú közúton Tomor község irányába haladt egy 28 éves budapesti férfi az általa vezetett személygépkocsival. Egy enyhén balra ívelésű kanyarulatból kijövet észlelte, hogy az előtte lévő útszakaszon az éjszakai esőzés következtében, erős sár felhordás található, ezért elvette a lábát a gázról, és lassítani kezdett. A sár azonban olyan vastagon befedte a teljes útfelületet, hogy azon a gépkocsi megcsúszott, majd a jobb oldali vízelvezető árok falának ütközve tengelye körül megpördült és a kerekeire visszaborulva állt meg. A baleset következtében a jármű utasa megsérült, a gépkocsiban jelentős anyagi kár keletkezett. Az eset körülményeit az Edelényi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya vizsgálja

A balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az időjárási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék járműveiket!

Ne feledjék: mindenkit haza várnak!


Szabálysértési őrizetbe vételek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában bolti lopásért, valamint tiltott kéjelgés miatt összesen két főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok 72 órán belül állítják bíróság elé az eljárás alá vont személyeket.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy esetben.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ismét lecsapott az álbankár, egy edelényi sértett számláján lévő közel 5 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánys…
Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…

További cikkek