2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • 24” – Hideg napok – kihűlés Putnokon – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

24” – Hideg napok – kihűlés Putnokon – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 29-én is több esetben történt rendőri intézkedés. Hideg napok – kihűlés Putnokon

Egy 64 éves putnoki asszonyt szállítottak kórházba otthonából a kihűléses tünetekkel. Az ápolás ellenére a nyugdíjas nő életét vesztette. Az Ózdi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit.

A kihűlésekkel kapcsolatban fontos kihangsúlyozni, hogy a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy. Ezért a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, többek között azokra, akik az utcán élik mindennapjaikat, sőt éjszakáikat is ott töltik. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek.

Telefonáljon: Ne hagyja hidegen a kihűlés!

A rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

Kétszáz karton cigi a kocsiban

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá vontak egy autót és annak utasát. Az intézkedés során a rendőrök 200 karton ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak a kocsiban. A járművet vezető nyírcsászári férfival szemben a hatóság visszaélés jövedékkel bűntett miatt indított eljárást.

Garázdák őrizetben

Garázdákat és egy bolti tolvajt vett szabálysértési őrizetbe a Mezőkövesdi, illetve a Miskolci Rendőrkapitányság. Egy mezőkövesdi kocsmából kértek rendőri intézkedést, mert a bejelentés szerint az egyik vendég „őrjöng és a pultot csapkodja és másokat fenyeget”. A helyszínre kiérkező járőrök intézkedtek a négyesi férfival szemben, ennek eredményeként őrizetbe vették és garázdaság miatt indított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.

A miskolci járőrök egy férfival és egy nővel szemben indítottak eljárást őrizetbe vételük mellett garázdaság miatt. A pár egy miskolci kórházban hangoskodott és szidalmazta, fenyegette az egészségügyi dolgozókat. Egy másik miskolci férfi a Gömöri felüljárón az út közepén gyalogolt, és amikor ellenőrzés alá vontak őt a rendőrök agresszíven és támadólag lépett fel velük szemben. A szabálysértési őrizetbe vett férfival szemben garázdaság miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.

A megye területén egy halálos közlekedési baleset történt. Továbbá hat anyagi kárral járó ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Az esti órákban egy sajóbábonyi telepen egy tehergépkocsi 39 éves vezetője feltehetően a jármű vezetőoldali ajtaját menet közben kinyitva akarta a sorompót működtető kártyát a menetiránya szerinti bal oldalon kiépített kártyaolvasóhoz tartani. A művelet közben a vezetőülésből kibillent, majd félig kicsúszott a vezetőfülkéből. Ekkor az irányítatlan tehergépkocsi balra fordult és az ajtórészével nekiütközött a telephely fémből készült kerítésének majd megállt. Az ütközés következtében a sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…