2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” –Garázdaság miatt előállítás- Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” –Garázdaság miatt előállítás- Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 18-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

A Miskolci Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 45 éves helyi férfival szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján az elkövető 2012. december 18-án, 16.00 óra körüli időben Miskolcon az avasi városrészben, az egyik társasház lépcsőházában szóváltást követően gáz-riasztó fegyverével lövést adott le. Ezt követően kiszaladt onnan, majd az utcán ismételten elsütötte a riasztó pisztolyt. Kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása másokban megbotránkozást, riadalmat keltett. A cselekmény során személyi sérülés nem történt. A közterületen járőröző rendőrök észlelték a garázdaságot, akik az elkövetőt testi kényszer alkalmazásával megfékezték.

Az azonnalos rendőri intézkedést követően a 45 éves garázda férfit a rendőrök előállították. Az ügy körülményeinek tisztázása folyamatban van.

A Miskolci Rendőrkapitányság kettő, a Sátoraljaújhelyi és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság pedig egy-egy személyt vett szabálysértési őrizetbe lopás miatt. Az elkövetők két esetben fát szándékoztak engedély nélkül kivágni és eltulajdonítani. A többi tolvaj boltból akart fizetés nélkül élelmiszert, illetve italt kivinni.

Megyénk útjain 2012. december 18-án, két súlyos és egy könnyebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, anyagi káros ütközés két esetben jutott a rendőrség tudomására.

Miskolcon a Kiss Tábornok úton Diósgyőr felől a belváros irányába vezette tehergépkocsiját egy 68 éves helyi férfi.  A külső forgalmi sávban haladva nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos átkelőhelyen közlekedő 62 éves asszonynak, akit elütött. A baleset következtében a nő súlyos sérüléseket szenvedett.      

Az esti órákban Miskolcon a Szentpéteri kapuban egy 53 éves férfi ittasan, nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szándékozott az út másik oldalára átmenni. Ennek során egy autó elé lépett, minek következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A balesetek körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, fagyos idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…