2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Csúszós utak, őrizetben a fatolvajok: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Csúszós utak, őrizetben a fatolvajok: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 19-én is több esetben történt rendőri intézkedés. Közlekedésrendészeti helyzetkép

Megyénk útjain az elmúlt nap két súlyos személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és további három anyagi kárral végződő esetet jelentettek a közlekedők a rendőrségre.

Szombat délelőtt a 37-es számú főúton Miskolc irányából Sárospatak irányába közlekedett az általa vezetett tehergépkocsival egy 65 éves vámosújfalui férfi. A teherautó vezetője nem a havas és csúszós útviszonyoknak megfelelően választotta meg a járműve sebességét, aminek következtében az egyenes útszakaszon elveszítette gépkocsija feletti uralmát, megcsúszott, és a vízelvezető árokba hajtott. Ezek után a üzemképes állapotú tehergépkocsival lakására hajtott.

A balesetet a rendőrségre utólagosan a kórház jelentette, ahol a teherautót vezető férfit nyolc napon túl gyógyuló, súlyos-, míg a járművében utazó feleségét nyolc napon belül gyógyuló, könyebb sérülések miatt látták el.

Az eset körülményeit az illetékes Sárospataki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Szombat délben Miskolc, Martin-Kertvárosi részében egy 70 éves miskolci férfi személygépkocsijával Szirma felől a belváros irányába közlekedett. A járművezető az útpadkára történő leállása, lehúzódása során a havas, vizes úton az árokba csúszott és egy beton vízáteresznek ütközött. A balesetben az idős sofőr nyolc napon túl gyógyuló, kulcscsonttörés szenvedett, akit a mentők el kórházba szállítottak.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, havas, fagyos időben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában 19 főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei négy „bolti szarka”, egy garázda és egy eltiltás hatálya járművet vezető személy, az ózdi rendőrök egy bolti- és három fatolvaj, míg az edelényi, az encsi és a tiszaújvárosi egyenruhások összesen további nyolc illegális fakitermelő ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…