2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Csúszós utak, őrizetben a fatolvajok: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Csúszós utak, őrizetben a fatolvajok: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 19-én is több esetben történt rendőri intézkedés. Közlekedésrendészeti helyzetkép

Megyénk útjain az elmúlt nap két súlyos személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és további három anyagi kárral végződő esetet jelentettek a közlekedők a rendőrségre.

Szombat délelőtt a 37-es számú főúton Miskolc irányából Sárospatak irányába közlekedett az általa vezetett tehergépkocsival egy 65 éves vámosújfalui férfi. A teherautó vezetője nem a havas és csúszós útviszonyoknak megfelelően választotta meg a járműve sebességét, aminek következtében az egyenes útszakaszon elveszítette gépkocsija feletti uralmát, megcsúszott, és a vízelvezető árokba hajtott. Ezek után a üzemképes állapotú tehergépkocsival lakására hajtott.

A balesetet a rendőrségre utólagosan a kórház jelentette, ahol a teherautót vezető férfit nyolc napon túl gyógyuló, súlyos-, míg a járművében utazó feleségét nyolc napon belül gyógyuló, könyebb sérülések miatt látták el.

Az eset körülményeit az illetékes Sárospataki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Szombat délben Miskolc, Martin-Kertvárosi részében egy 70 éves miskolci férfi személygépkocsijával Szirma felől a belváros irányába közlekedett. A járművezető az útpadkára történő leállása, lehúzódása során a havas, vizes úton az árokba csúszott és egy beton vízáteresznek ütközött. A balesetben az idős sofőr nyolc napon túl gyógyuló, kulcscsonttörés szenvedett, akit a mentők el kórházba szállítottak.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, havas, fagyos időben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában 19 főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei négy „bolti szarka”, egy garázda és egy eltiltás hatálya járművet vezető személy, az ózdi rendőrök egy bolti- és három fatolvaj, míg az edelényi, az encsi és a tiszaújvárosi egyenruhások összesen további nyolc illegális fakitermelő ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek