2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – A Hernádba esett egy férfi- Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – A Hernádba esett egy férfi- Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. november 9-én is több esetben történt rendőri intézkedés.
Este 8 óra körüli időben érkezett a bejelentés a Szerencsi Rendőrkapitányság Ügyeletére, miszerint Megyaszó külterületén egy 41 éves helyi férfi az áradásban levő Hernád folyóba esett és elmerült.

A kiérkező rendőröknek a férfi rokonai elmondták, hogy egy általuk jól ismert helyen horgásztak. Mivel eredménytelen volt tevékenységük, hazainduláshoz készülődtek, melynek során a férfi a part szélén egy mélyedésbe lépett, egyensúlyát vesztette és a folyóba esett. A szerencsi rendőrök a partszakaszt vizsgálták át, míg a helyszínre érkező Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a Szerencsi Hivatásos Tűzoltóság műszaki mentő egységei mentőcsónakkal kutattak az elmerült férfi után. Azonban a megáradt folyó erős sodrása, az éjszakai sötétség, az erős köd, illetve a folyóban lévő bedőlt hordalékok miatt a műveletet irányító parancsnok, a vízen tartózkodást életveszélyesnek minősítette, így 10.00 óra után a kutatási munkálatokat felfüggesztették.  A mai napon a keresés folytatódik.

Az éjszakai órákban az Encsi Rendőrkapitányságra egy helyi férfi tett telefonon bejelentést, miszerint eltévedt nem tudja, hogyan juthat haza. Elmondása szerint egy erdős területen, valamilyen vízesés közelében tartózkodik éppen és segítséget kér a rendőröktől. Az encsi rendőrök 11 fővel Boldogkőváralja irányából Arka felé a patak medert követve, lámpákkal felszerelve kezdték meg a kutatást. Nem sokkal később Boldogkőváralja településtől kb. 200 méter távolságra a sötétben az út szélén egy integető személyre lettek figyelmesek. A férfi elmondta, hogy ő telefonált, illetve kért segítséget, mert eltévedt, nem tudta merre jár. A személyt a járőrök a szolgálati gépjárművel az orvosi ügyeletre szállították, ahol az orvos megvizsgálta és megállapította, hogy a férfinak nincsenek sérülései, illetve kihűlésre utaló jeleket sem tapasztalt nála. Az vizsgálatot követően a helyi lakost a rendőrök lakására szállították.

A Miskolci Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást egy 37 éves helyi lakossal szemben. A férfi egy szórakozóhely előtt egy vas csővel a kezében a parkoló autók között járkált. Amikor az egyik jármű tulajdonosa észrevette és figyelmeztette, hogy nehogy kárt okozzon a járművekben, nekitámadt. A garázda férfit a rendőrök elfogták és szabálysértési őrizetbe vették.

Az Edelényi Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vett lopás miatt két helyi férfit. Az elkövetőket egy helyi telephely dolgozói érték tetten amint a tárolásra használt konténerből éppen zsákba pakolták az acél forgácsot. A helyszínre érkező rendőrök a fémtolvajokat előállították.

Az elmúlt 24 órában megyénk útjain egy könnyebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, illetve hét anyagi káros ütközés jutott a rendőrség tudomására.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…