2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

2.30 – Ismételten az életmentésért

„Két légbefúvás és 30 mellkaskompresszió az életért” elnevezéssel az Edelényi Rendőrkapitányság a Sajószentpéteri Mentőállomással folytatta gyakorlatorientált képzését.

A program keretében 2015. szeptember 4-én az Edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola újabb csaknem 120 diák diákjának Szabó Péter r. főtörzsőrmester az Edelényi Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötője és Lukács Ádám a Sajószentpéteri Mentőállomás munkatársa közös elméleti és gyakorlati oktatást tartott.

A „2.30 avagy 2 légbefúvás és 30 mellkaskompresszió az életért” elnevezésű programon megszerzett kompetenciák közé tartozik, hogy a diákok képesek legyenek a megfelelő segélyhívás gyakorlatára, amivel párhuzamosan meg tudják kezdeni az elsődleges ellátást azaz az újraélesztést.

A nagy sikerű „életmentő programban” ezidáig összesen 221 fő 14-18 év közötti diák szerzett ismereteket egy esetleges vészhelyzet elhárítására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek