2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • 100 gyerek digitális tanulását segíti informatikai eszközökkel a K&H

100 gyerek digitális tanulását segíti informatikai eszközökkel a K&H

100 általános iskolai tanuló számára lesz elérhető a digitális tanulás a K&H informatikai eszközeivel. A Magyar Bankszövetség Digitális Gyorsítósáv programjában ugyanis a Bank 50 notebookot és 50 számítógépet adományozott azoknak a tanulóknak, akiknek az otthoni IT eszközök hiánya miatt tavasszal nehézséget jelentett az online oktatás.

 A K&H a fiatalok oktatásának 10 éve elkötelezett támogatója, így az elsők között csatlakozott a Magyar Bankszövetség adományozási programjához, ami az iskolák, illetve rászoruló diákjaik digitális felzárkóztatását tűzte ki célul. „A Digitális Gyorsítósáv programban még idén 50 notebookot és 50 személyi számítógépet adományozunk hátrányos helyzetű tanulók számára. Így ők is könnyebben elérhetik az online oktatási anyagokat, digitális tanítás esetén pedig lehetőségük lesz majd részt venni a tanórákon. A K&H Csoport célja ugyanis nemcsak az, hogy ügyfelei okos pénzügyi döntéseihez hozzájáruljon, hanem az is, hogy a társadalom tagjai teljes életet élhessenek. Ebbe pedig ma már a digitális elérhetőség és tanulás is beletartozik” – tájékoztatott Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A pályázatban részt vevő általános iskolák számára még novemberben lehetőség nyílt arra, hogy azoknak a tanulóknak notebookot vagy számítógépet igényeljenek, akiknek az otthoni IT eszközök hiánya miatt nehézséget jelentett az online tanulás a tavaszi digitális munkarend során. „A K&H Csoport az elmúlt években az informatikai fejlesztések élére állt, az elmúlt hónapokban pedig kifejezetten a járványhelyzethez igazította és digitalizálta szolgáltatásait, hogy a megváltozott körülmények között vírusbiztosan is intézhetők legyenek a pénzügyek. Az informatikai eszközök most az eddig nehézségekkel küzdő iskolások számára is lehetővé teszik, hogy ugyanígy könnyen elérhessék a tananyagokat, fejleszthessék tudásukat, mint a többiek. Intézményenként maximum 10 notebookra és személyi számítógépre lehetett pályázni, hogy minél több intézmény tanulója kapjon lehetőséget a Bank által már nem használt, de jó állapotban lévő számítógépes eszközök elnyerésére. Bízunk benne, hogy minél több iskolás számára tehetjük ezzel elérhetővé, könnyebbé és élvezetesebbé a digitális tanulást” – hangsúlyozta ki a kommunikációs szakember.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek