2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

100 ezer forinttal és sörrel akarta lefizetni a pénzügyőröket

100 ezer forinttal és egy tálca sörrel akarta megvesztegetni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreit egy abaújszántói férfi. A pénzügyőrök az egyik helyi kocsmában tartottak rutinellenőrzést. A készleten lévő italok egy részének nem volt származási igazolásuk, ezeket lefoglalták a pénzügyőrök. Ekkor hívta félre a tulajdonos fia a NAV járőreit. Arra kérte őket, hogy készpénzért és a tálca sörért cserébe álljanak el a lefoglalástól. A férfi ellen vesztegetés miatt büntetőfeljelentést tettek a pénzügyőrök.

Összesen 62 üveg sört és 2 liter Unicumot nem tudott számlával igazolni az abaújszántói kocsma tulajdonosa. A NAV pénzügyőrei közölték az üzletvezetővel, hogy a számlával nem igazolt jövedéki termékeket lefoglalják. Ekkor hívta félre az intézkedő pénzügyőröket a tulajdonos fia, aki azt mondta: hajlandó fizetni 100 ezer forintot a helyszínen, vagy egy általuk megadott helyen, ha elállnak a lefoglalástól. A pénzügyőrök tovább folytatták az intézkedést és el kezdték bepakolni autójukba a lefoglalt italokat. Pakolás közben a férfi egy újabb kísérletet tett. Ekkor a felajánlott készpénzt egy-egy tálca sörrel „fejelte meg”. Ez a kísérlete is kudarcba fulladt. A számlával nem igazolt termékeket a pénzügyőrök lefoglalták. A vesztegetés miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága büntetőfeljelentést tett a rendőrségen.
A kocsmáros 150 ezer forintos jövedéki bírságra számíthat. A tulajdonos fiát azonban a vesztegetésért akár 5 évig terjedő börtönbüntetéssel is büntethetik, – tájékoztatta szerkesztőségünket Varga Zoltán sajtóreferens.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek