2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Javító kuckó nyílt a MiReHu telephelyén

Újabb elemmel bővül a MiReHu Nonprofit Kft. szemléletformáló tevékenysége az idei Európai Hulladékcsökkentési Héten.

 

A MiReHu új programja összekapcsolja a textilek és a régi bútorok utóéletét, amellyel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy az újrahasználattal és a megelőzéssel elkerülhető a hulladékképződés, mindezt az upcycling vagyis az értéknövelő újrahasznosítás jegyében.

 

A most megnyitásra kerülő MaKuckó az újrahasználati központ részévé válik, amely nevét a MiReHu által korábban bevezetett MaKuka brandhez illesztetten kapta, és amelynek hivatalos megnyitóján részt vett Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere.

 

A MaKuckó egy kárpitos javítóműhely, melynek segítségével bemutatják hogyan lehet új életet adni a régi bútoroknak a használt textíliák felhasználásával, hogyan fér meg egymás mellett egy egyedileg felújított régi darab az újjal.

 

Ennek köszönhetően a MiReHu által üzemeltetett Miskolci Újrahasználati Központ az ország első olyan hulladékgazdálkodási létesítményévé válik, amely megelőzési tevékenységét javítással és az upcycling népszerűsítésével is kiegészíti.

 

A javító tevékenység során minden esetben teljesen egyedi darabok készülnek a textilek változatossága miatt, amely a tárgyak, bútorok imázsát jelentősen megnöveli, egyedi értéket teremtve. Az egyedi dizájn, a régi bútorok és textilek kombinációja magában hordozza a trenddiktálást, a tevékenységük vonzóvá teszi az újrahasználatot, új divatot teremthet a jövőben, melynek önálló brandje az egyediséget szimbolizáló MakuArt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek