2024. 07. 31. szerda

Oszkár
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Ivancsics Ilona egy arborétumban él

 A színésznőnek a kertészkedés talán kicsit több is mint hobbi, hiszen 1600 négyzetméteren a gyümölcsfáktól a dísznövényeken át a veteményesig mindent egymaga ültetett és gondoz. 
Szentendrei otthonában igazi oázist hozott létre Ivancsics Ilona. 
„A biokertemben egy társasház is elférne” – kezdi nevetve a színésznő. „1600 négyzetméteren van itt rengeteg gyümölcsfa, virágok, dísznövények, veteményes. Azt mondják, olyan, mint egy arborétum. Nem szeretem a műkerteket, ahol minden élére van állítva, ez egy igazi magyar kert. Minden az én kezem munkája, a fák, a növények, a fű. Mindent én ültettem, a káki szilvafát, amin mára rengeteg termés van, a liliomot, ami nagyobb, mint én. Nagyon szeretem a rózsákat, a kert egy részén nem nyírok füvet, hogy a pillangók otthonra leljenek, legyenek felszabadultak, lakják be a kisebb-nagyobb állatkák minden négyzetcentijét. A természet átalakulásakor, ősszel pedig lekaszálom. Van itt eper, málna, hagyma és napestig sorolhatnám” – mutatja büszkén Ivancsics Ilona.
A színésznő a veteményesében harcol a kártevőkkel, de csak vegyszermentes permetszerrel próbálkozik.
„Számomra nagyon fontos a kertem, a tiszta táplálkozás, a gyógynövények. Évtizedek óta így élem a mindennapjaimat, úgy gondolom, ezért is vagyok egészséges. Nálam semmilyen kemikália nem jöhet szóba, csak a természetes dolgokban hiszek. Nemrég nagy örömömre sikerült 10kilót lefogynom, amiben szintén a gyógynövények segítettek. Rátaláltam egy testsúlycsökkentő innovátorra, amelyben rengeteg gyógynövény található. Például a banaba fa a levele, amely a Fülöp-szigeteken a terem, a helyi gyógyítók azt mondják; hatására a zsírok fele képes csak lerakódni. Vagy az indiai csalán, ez az anyagcsere felturbózásáért és a zsírok kiürítéséért felelős. Nem kellett lemondanom semmiről mivel a kúra hatására jelentősen csökkent az étvágyam. A változó kor miatt a lelassult anyagcserémmel és így, 60-on túl a hormonjaimmal volt teendő, de szerencsére a gyógynövények kiválóan tették a dolguk. Azzal, hogy le tudtam adni ezt a 10 kilót sokkal aktívabb vagyok, könnyebben mozgok a kertben is” – magyarázta Ilona.
A színésznő imádja, amit felépített, természetesen nagyon ragaszkodik is hozzá. 
„Minden növényre odafigyelek, mindent fel is használok, semmi nem mehet kárba, Lekvárokat teszek el, a gyógynövényekből tea lesz, vagy szörp. A nyár ízeit üvegbe zárom. Messzi földön híres az úgynevezett fosóka szilvalekvárom – hogy miért így hívom, azt mindenkinek a fantáziájára bízom. Ez a hely nagyon fontos számomra, nem is tudom mi lenne, ha úgy alakulna az életem, hogy meg kell váljak tőle. Remélem ez az idő soha nem jön el” – tette hozzá az örökoptimista színésznő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek