2023. 03. 26. vasárnap

Emánuel
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Itt az újabb energiahatékony megoldás: a gépi lakásszellőztető rendszer

Itt az újabb energiahatékony megoldás: a gépi lakásszellőztető rendszer

A szünidő és a nyaralási szezon lezárultával időnk 70-90 százalékát ismét zárt, rosszul szellőző terekben töltjük, azonban az emelkedő rezsiköltségek és a környezetvédelmi szempontok miatt a mai épületek rendkívül jól szigeteltek és szinte hermetikusan lezártak. Így kialakulhat egy kellemetlen, olykor veszélyes tünetegyüttes, az ún. egészségtelen épület szindróma (Sick building syndrome – SBS).

 

 

 

 

 

 

A Wavin kutatása szerint minden második magyar érintett lehet, hiszen a válaszadók 50 százaléka észlel magán olyan tüneteket, amelyek a rossz minőségű beltéri levegőből adódhatnak. A felmérésben résztvevők 30 százaléka szárazságérzésre, 12 százaléka fáradékonyságra, 8 százaléka pedig fejfájásra panaszkodik.
A magyarok 80 százaléka a koronavírus megjelenése óta fontosabbnak tartja a beltéri levegőminőséget, kétharmaduk azonban nem használ semmilyen beépített légszűrő vagy szellőztető megoldást. Pedig a beltéri levegő minőségét és páratartalmát nem csak az irodákban és bevásárlóközpontokban, hanem otthon is energiahatékonyan szabályozhatjuk gépi lakásszellőztető rendszerekkel.

Gépi szellőztetőrendszert a magyar válaszadók mindössze két százaléka használ. A vezérelt gépi szellőztetés hővisszanyerő funkciójának köszönhetően jelentősen növelhetjük az otthonunk energiahatékonyságát, sőt, a rendszer felületfűtés-hűtéssel kombinálva további energiamegtakarítást tesz lehetővé. Ráadásul az egység teljes elektromos fogyasztása néhány LED izzó energiaigényével ér fel, hiszen kizárólag a ventilátorok működtetéséhez szükséges elektromos áram.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek