2022. 01. 28. péntek

Károly, Karola
1 EUR 358 HUF
1 GBP 430 HUF

Ismét fákat rongáltak meg az Avason

Idén ez már a sokadik eset, hogy károkozást észlelnek a Városgazda munkatársai, a helyszíni bejárások során. Ezúttal az Avason, pontosabban a Nyíri Dániel utca és Szentgyörgy út közötti zöld területen a múlt héten elültetett 70 db mezei juharból húztak ki tíz darabot, melyekből ötöt el is törtek az ismeretlen tettesek.

 

Jelenleg is tart az őszi faültetési szezon, mely időszakban jelentős mennyiségű facsemetét ültetnek el a Városgazda munkatársai. Többek között tatár juharfákat ültettek a Toldi Miklós utcában, török mogyoró fákat az Iskola téren, és erdei fenyőket a Szent András térnél lévő játszótéren. Idén ősszel végezték el a Népkertben a Miskolc Holding 15 éves alapításának évfordulója alkalmából a 15 ezüst hárs csemetének és a Tátra-Torontáli utcán lévő fáknak az ültetését is. Azonban hiába kerül kiültetésre a sok fa és cserje, sajnos nem maradnak érintetlenül. Többször szembesült már vele a Városgazda, és a lakosság egyaránt, hogy a csemeték helyén üres gödrök, vagy eltört gallyak maradtak csak.

A mostani farongálás során kitépett, de még menthető fák visszaültetése megtörtént.

 

A Városgazda Nonprofit Kft. ezúton is kéri a lakosságot, amennyiben a környezetvédelem, és természetvédelem elleni rongálást észlel, tegyen bejelentést a rendőrségnél vagy a városi rendészetnél.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Őrizetben a dílerek
A rendőrök elfogták azt a két- tállyai és miskolci - férfit, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kábítószert árultak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei …
Szennyezett a levegő Miskolcon
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az egészségügyi határértéket jelentősen meghaladó a levegő szállópor szennyezettsége Miskolcon. A pmmonitoring…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum