2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Ilyen volt az első bringatúra Palócföld vadregényes tájain

Ilyen volt az első bringatúra Palócföld vadregényes tájain

Magyarország északkeleti szegletében, Szlovákia közvetlen szomszédságában, hegyek-völgyek, dombok és fennsíkok ölelésében várja a kirándulni és kikapcsolódni vágyókat Palócföld. A vadregényes tájat és a különösen kedves településeket most közelről is láthatták mindazok, aki részt vettek a Palóc Út Egyesület szervezésében megrendezett 5 napos study-touron, a Palóc Bringatúrán.

A most induló palócföldi kerékpárkölcsönző hálózat tagjai nem csupán kerékpárt, e-bringát szeretnének nyújtani, hanem egy páratlanul szép túraprogramot, ahol mindenki a saját erőnlétének megfelelően választhat útvonalat a térségben. Ahogyan a mostani, első túra részvevői is nyilatkoztak, nehéz lesz választani, hiszen a Mátrafüredet – Terényt és a szlovákiai Magasmajtényt (Hrusov) átfogó háromszöget páratlan szépségű természeti látvány és különleges épített környezet övezi. Egy biztos, bármelyik szeletét is választjuk, felejthetetlen élményben lesz részünk.

Egy jól sikerült 5 napos study-touron vagyunk túl, aminek minden pillanatát élveztük. Szeretnénk, ha a kerékpárkölcsönző hálózat tagjai bővülnének és még színesebb kalandtúra várná ideérkezőket – nyilatkozott a sajtótájékoztatón Frics Balázs túravezető.

A túra első napján a Mátrát megízlelve, a Nógrád megyei Maconkai-tó körül kerekezve, Bárna volt a végállomás. A csodás környezetben megtett kerekezés után a BárnaVad Fogadójának kulináris élményeivel zárult a program. A második nap talán még nagyobb kihívást jelentett, hiszen itt a megtett távolság 60 kilométer volt. Felkerekeztek sokak kedvelt helyszínére a Medves-fennsíkra, majd a szlovákiai Rapovcén a fürdőzést követően Szécsény-Pösténypusztán zárult a nap.

A harmadik napon Balassagyarmai-Iliny-Buják-Terény volt az útvonal, ahol a bringázás élménye mellett a balassagyarmati Kerékpár Múzeum és a rimóci Főkötő Múzeum is lenyűgözte a résztvevőket.

A túra következő napja tartalmazta talán a leglátványosabb elemeket. Nem is szükséges mást mondani, mint Hollókő-Garáb-Buják-Terény. Valóságos kulturális kalandtúra ez az útvonal, ahol a palócok története és a táj szépsége összecseng. A zárónapon a szlovákiai Magasmajtény (Hrusov) panorámájában gyönyörködhettek a bringázók, majd az Ipolyon átkelve Drégelypalánkon ért véget az 5 napos study-tour.

A jó hangulatban telt napok, az élménygazdag program, az elektromos kerékpárok okozta biztonság és kényelem, a vendéglátók kedvessége mind azt erősítik, hogy a Palóc Bringatúra egy olyan megvalósult álom, ami a jövőbeni e-bike túrák zászlóshajója lehet.

5 nap alatt 333 km! Hegyen-völgyön, két keréken 3 megyét átszelve, felejthetetlen élményekkel gazdagodva biztatunk mindenkit, tegyen egy túrát Palócföld érintetlen, szép vidékein. Jó hír, hogy elektromos kerékpárral a magasságok sem okoznak nehézséget. Tegyetek egy próbát, keressétek a Palóc Bringa hálózatának tagjait.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…