2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hulladékgazdálkodás és szemléletformálás is másképp: a Mirehu már a TikTok-on is

Hulladékgazdálkodás és szemléletformálás is másképp: a Mirehu már a TikTok-on is

A Mirehu Nonprofit Kft. szemléletformáló tevékenysége újabb mérföldkőhöz érkezett, a hulladékgazdálkodással foglalkozó társaság a közösségi médiában is újabb felületet nyitott, elindította TikTok csatornáját.

 

A társaság szemléletformáló tevékenységének fókuszában idáig az általános iskolai korosztály állt, a közösségi média platformra való belépéssel ezt kívánja bővíteni a TikTok alkalmazást jellemzően használó „Z” generációra, azaz az 1995 és 2010 között született fiatalokra.

 

A Mirehu célja, hogy vicces és kreatív videókkal juttassa el üzeneteit a fiatalabb generáció számára. Az oldal sikerét mutatja, hogy az elindulását követően néhány napon belül meghaladta a 200.000 videómegtekintést és már több mint 2500 lájkkal jutalmazták a felhasználók az első videókat.

 

A tinik és a fiatal felnőttek elérésével a társaság ismertségének növelésén túl olyan a hulladékgazdálkodáshoz kapcsolódó üzeneteket akarnak közvetíteni, amelyekkel a fiatalok jobban beleláthatnak a cég mindennapi működésébe, információkat kapnak a különböző hulladékkezelési megoldásokról, a helyes gyűjtés gyakorlatának elsajátításáról és ösztönözni tudják őket egy környezettudatosabb életmódra.

 

A Mirehu TikTok oldalának szlogenje „Hulladékgazdálkodás másképp”, mellyel azt is érzékeltetni akarják, hogy az elmúlt években nagyon sok energiát fektettek a szemléletformálási tevékenységbe teljesen egyedi megoldásokkal, melyek a cég telephelyén bárki számára rendelkezésre állnak.

 

A napi működés bemutatása mellett a csatornán keresztül értesülhetnek először a felhasználók a cégnél folyó aktuális fejlesztésekről, mint például a jelenleg építés alatt álló gyerekeknek tervezett elektromos gyerek-kukásautóról. Videósorozatot fognak indítani vicces formában a szelektív hulladékgyűjtésben megjelenő pozitív és negatív példákról, elősegítve a hulladékok megfelelő gyűjtését. A cég szelektív hulladékok válogatására szolgáló optikai válogatóegysége is szerepet kap, a gép levegőfúvókáinak hangjával ismert dallamokat szólaltatnak meg #mirehusounds névvel.

 

A videók attól is különlegesek, hogy mind az ötletek, mind azok megvalósítása a cég munkavállalói által történik, mindegyik mögött egy közös történet áll, ezzel is erősítve a Mirehu kollektíváját.

 

Az újabb szemléletformáló lépés jól illeszkedik a cég eddigi fejlesztéseihez, mint például a múlt év végén debütált Hulladékfelfedező applikáció, amely egy olyan speciális kaland játék, amely ötvözi a 21. századra jellemző elektronikus világ technikáját a hagyományos, kézzel fogható elemekkel. Ez egy kincskereséssel összekötött oktató játék, melyben élményformában elméleti információk mellett tapasztalati tudáshoz is jutnak a gyerekek.

 

A Mirehu különböző szemléletformáló csomagokat hozott létre az általuk biztosított programokból, melyekről a www.mirehu.hu oldalon tájékozódhatnak.

 

A Mirehu TikTok oldala az alábbi linken érhető el: www.tiktok.com/@mirehu

Kövesd oldalunkat és lájkold a videóinkat!

 

Egy kis ízelítő a feltöltött videókból:

 

Hogyan működik a hulladékok szétválasztása alak szerint?

https://vm.tiktok.com/ZMLkuxvL6/

 

A kézi válogatás hatékonysága

https://vm.tiktok.com/ZMLkuUvxm/

 

Elektromos kukásautót építünk gyerekeknek

https://vm.tiktok.com/ZMLkumEcR/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…