2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Hogyan tápláld a kutyusodat? 

Ha kutyával élsz együtt, a világ legszerencsésebbjei közé tartozol. Olyan hűséges és csuda kedves társad van, aki tűzön-vízen keresztül megy érted és a családodért, és aki éppen ezért megérdemli, hogy megfelelően gondoskodj a jóllétéről.

Ha pedig éppen azon töröd a fejed, hogy egy kutyával oszd majd meg a mindennapjaid, akkor érdemes nagyon alaposan mérlegelned, hogy biztosítani tudod-e majd neki azt, amire szüksége van az egészséges, boldog és kiegyensúlyozott élethez. Ha igen a válaszod, szőrös barátod hosszú évekig lesz a legjobb és legkedvesebb barátod.

Minőségi étellel etesd

Bármivel is eteted szőrös barátodat, az első és legfontosabb, hogy ragaszkodj a megfelelő minőségű eledelhez. A Falatozoo.hu állateledel webáruház kutyatápok kínálatában garantáltan találsz olyan termékeket, amelyekkel kis, közepes vagy nagy testű kedvenced örömmel tölti meg a pocakját, emellett pedig a korának, termetének és habitusának megfelelő tápanyagigényét is teljes mértékben ki tudod elégíteni. Ha így teszel, akkor sok évig boldog és kiegyensúlyozott, hű barátoddal remek közös élményekkel gazdagodtok majd.

A minőség kérdése persze nemcsak a táppal és konzervvel való táplálás során lényeges, hanem akkor is, ha te főzöl neki vagy a nyers etetést választod számára.

Mi a legjobb a kutyusodnak?

A kutyák legközelebbi rokonai a farkasok, amelyekről mindenki tudja, hogy húsevők. Nem is olyan régen még a legtöbb kutya haszonállat volt, terelte vagy őrizte a jószágot és védte a házat, a gazdája javait, illetve segítette őt a vadászatban. Ma is vannak persze munkakutyák, de a hobbiállatok aránya mára már jóval magasabb azoknál. Nagyrészt ezek a kedvtelésből tartott kutyusok, legyenek még oly kicsik vagy nagyok, városokban élnek. A kutyák táplálási szokásai is a nagyvárosi élethez kezdett igazodni.

Sokféleképpen táplálhatod kedvencedet. Mondhatjuk azt – kis képzavarral -, hogy „vadászkutya gazdi legyen a talpán”, aki teljes mértékben kiigazodik a sokféle etetési mód és eledel között. Vannak kutyusok, akik kifejezetten élvezik az új ízek kipróbálását. Ám soha ne túl hirtelen változtasd meg a szőrös gyerkőc étrendjét. Akár még hányás is lehet ennek a vége.

A tápanyagokról

A legnagyobb jelentősége a jó minőségű és optimális fehérje és szénhidrát mennyiségének van. Előbbi nagyon lényeges az ideális izomzat kifejlődéséhez és pont úgy, mint az embergyerekek esetében, a kutyák érzékszervei is csak abban az esetben fejlődnek és működnek optimálisan, ha minden szükséges tápanyaggal és ásványi anyaggal, vitaminnal is ellátjuk őket akkor, amikor kell. Éppen ezért az életkorhoz és a testmérethez igazodjon a tápanyagok mennyisége az ételükben. Ha egyedi táplálásra van szükség, ne légy rest állatorvostól vagy szakértőtől tanácsot kérni!

De ne aggódj, a kutyusod mindig tudja nagyon jól, mikor és mi a legjobb neki, és jelezni fogja neked, ha valami nem a szája íze szerint való. Neked csak értened kell az ő nyelvét./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…