2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Hogyan tápláld a kutyusodat? 

Ha kutyával élsz együtt, a világ legszerencsésebbjei közé tartozol. Olyan hűséges és csuda kedves társad van, aki tűzön-vízen keresztül megy érted és a családodért, és aki éppen ezért megérdemli, hogy megfelelően gondoskodj a jóllétéről.

Ha pedig éppen azon töröd a fejed, hogy egy kutyával oszd majd meg a mindennapjaid, akkor érdemes nagyon alaposan mérlegelned, hogy biztosítani tudod-e majd neki azt, amire szüksége van az egészséges, boldog és kiegyensúlyozott élethez. Ha igen a válaszod, szőrös barátod hosszú évekig lesz a legjobb és legkedvesebb barátod.

Minőségi étellel etesd

Bármivel is eteted szőrös barátodat, az első és legfontosabb, hogy ragaszkodj a megfelelő minőségű eledelhez. A Falatozoo.hu állateledel webáruház kutyatápok kínálatában garantáltan találsz olyan termékeket, amelyekkel kis, közepes vagy nagy testű kedvenced örömmel tölti meg a pocakját, emellett pedig a korának, termetének és habitusának megfelelő tápanyagigényét is teljes mértékben ki tudod elégíteni. Ha így teszel, akkor sok évig boldog és kiegyensúlyozott, hű barátoddal remek közös élményekkel gazdagodtok majd.

A minőség kérdése persze nemcsak a táppal és konzervvel való táplálás során lényeges, hanem akkor is, ha te főzöl neki vagy a nyers etetést választod számára.

Mi a legjobb a kutyusodnak?

A kutyák legközelebbi rokonai a farkasok, amelyekről mindenki tudja, hogy húsevők. Nem is olyan régen még a legtöbb kutya haszonállat volt, terelte vagy őrizte a jószágot és védte a házat, a gazdája javait, illetve segítette őt a vadászatban. Ma is vannak persze munkakutyák, de a hobbiállatok aránya mára már jóval magasabb azoknál. Nagyrészt ezek a kedvtelésből tartott kutyusok, legyenek még oly kicsik vagy nagyok, városokban élnek. A kutyák táplálási szokásai is a nagyvárosi élethez kezdett igazodni.

Sokféleképpen táplálhatod kedvencedet. Mondhatjuk azt – kis képzavarral -, hogy „vadászkutya gazdi legyen a talpán”, aki teljes mértékben kiigazodik a sokféle etetési mód és eledel között. Vannak kutyusok, akik kifejezetten élvezik az új ízek kipróbálását. Ám soha ne túl hirtelen változtasd meg a szőrös gyerkőc étrendjét. Akár még hányás is lehet ennek a vége.

A tápanyagokról

A legnagyobb jelentősége a jó minőségű és optimális fehérje és szénhidrát mennyiségének van. Előbbi nagyon lényeges az ideális izomzat kifejlődéséhez és pont úgy, mint az embergyerekek esetében, a kutyák érzékszervei is csak abban az esetben fejlődnek és működnek optimálisan, ha minden szükséges tápanyaggal és ásványi anyaggal, vitaminnal is ellátjuk őket akkor, amikor kell. Éppen ezért az életkorhoz és a testmérethez igazodjon a tápanyagok mennyisége az ételükben. Ha egyedi táplálásra van szükség, ne légy rest állatorvostól vagy szakértőtől tanácsot kérni!

De ne aggódj, a kutyusod mindig tudja nagyon jól, mikor és mi a legjobb neki, és jelezni fogja neked, ha valami nem a szája íze szerint való. Neked csak értened kell az ő nyelvét./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek